Ogradna galerija (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Ogradna galerija (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
23.09.2016, 13:41

"Šta to pričaš?"

č: | fb:

Izložba "Šta to pričaš?", dva mlada i uspešna srpska umetnika Dejana Golića, koji je diplomirao za medije i grafički dizajn u London College of Printing i Aleksandra Jevtića, završio Fakultet primenjenih umetnosti, biće otvorena večeras u Ogradnoj galeriji u 18.00 časova.

 

Beograđanin Dejan Golić je diplomirao za medije i grafički dizajn u London College of Printing. Bavi se crtežom i fotografijom. Član je fotografskog kolektiva Belgrade Raw, sa kojima je učestvovao u grupnim izložbama u Beogradu i inostranstvu. Radi kao freelance grafički dizajner i fotograf.

O svom radu kaže: “Crteži su nastali kao potraga za savršenim znakom/simbolom, u želji da se raskine sa stegama jezika i tradicionalnog pisanja/čitanja, koji su nam duboko utisnuti u podsvesti.

Koristeći medijum kaligrafije kao umetničku formu između crteža i pisanja, želim da zabeležim ono što se ne može objasniti rečima - emocije, sićušne impresije, koje se nagomilavaju u toku jednog ili više dana, u nekom udaljenom kutku svesti. Čin crtanja je vrsta meditacije, u kojoj celim telom pravim seizmičke zapise fizičke i psihičke energije trenutka”, kaže mladi umetnik Dejan Golić.

 

Čačanin Aleksandar Jevtić je završio Fakultet primenjenih umetnosti, smer grafika i knjiga. O crtežima govori: "Koristeći ilustraciju kao polazište, kombinovanom tehnikom i improvizacijom pravim crteže koji odražavaju moj odnos sa gradskim prostorima i lokalnim zajednicama, njihovom svakodnevnim životom i mitologijom."

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 8 sati 11 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 11 sati

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.