Plakat Černodrinski se vraća kući (foto: Akademija umetnosti Novi Sad)
Plakat Černodrinski se vraća kući (foto: Akademija umetnosti Novi Sad)
28.09.2016, 12:41

Večeras "Černodrinski se vraća kući"

č: | fb:

Ovogodišnje, jedanaesto po redu izdanje Abro festa, završava se večeras predstavom "Černodrinski se vraća kući" u produkciji Akademije umetnosti iz Novog Sada.

 

Postmodernistički postupak sjajnog savremenog pisca Gorana Stefanovskog iskazan je i u ovom pozorišnom komadu kroz priču o začetniku makedonske drame Vojdanu Černodrinskom. Tema "Černodrinskog" se za Stefanovskog pokazuje kao dobra podloga za realizaciju ključne ideje postmodernizma o iscrpljenosti književnosti. Izlaz je ponuđen u jednoj makedonskoj dečjoj pesmi koja sadržava elemente koji su odavno izgubljeni, a za kojima često tragaju evropski pisci: svežina i spontanost.

 

Ova predstava, koju je režirao prof. Ljuboslav Majera, u izvođenju desetak talentovanih mladih glumaca, nedavno je osvojila prvu nagradu na Festivalu dramskih akademija Evrope koji je održan u Bratislavi.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 14 sati 34 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 17 sati 11 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara