Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
06.10.2016, 09:40

Koncert dobrodošlice za muzikalni početak

č: | fb:

Ovogodišnja koncertna sezona "Vreme je za klasiku" počinje večeras, u 19.30 časova u MŠ "Živorad Grbić", koncertom dobrodošlice, koji je deo programa Dečje nedelje. Prvi koncert muzička škola posvećuje svojim najmladjim đacima prvacima i na njemu će zasvirati profesori škole sa svih odseka, ali i harizmatični ansambli koji čine učenici, hor osnovne muzičke škole, ansambl flauta "Flautisimo" i kamerni gudački orkestar "FENIKS".

 

Direktorka Muzičke škole Suzana Radovanović – Perić kaže da je večerašnji koncert organizovan u okviru Dečje nedelje, ali je po programskoj koncepciji vrlo prijemčiv svim generacijama, a samim tim i koncert dobrodošlice svoj valjevskoj publici koja voli klasiku.

Suzana Radovanović Perić

Suzana Radovanović Perić (Foto: Đorđe Đoković)

 

"Programi koji profesore škole izmeštaju iz učionice na koncertni podijum su uvek najpopularniji u našem kolektivu. Imamo tu sreću da je većina profesora i dalje svirački vrlo aktivna i raspoložena za koncertiranje, a neki od njih su pored profesorske uspešno izgradili i izvodjačku karijeru, tako da je 'koncert dobrodošlice'  svakako prilika da i učenici škol, ali i valjevska publika, vide najlepše lice MŠ 'Živorad Grbić'. Atmosfera na bini je uvek inspirativnija kada je podelimo sa svojim učenicima, a sam doživljaj koncerta kompletniji i emotivniji zbog toga što u tih pedesetak minuta publici prenesemo priču koju gradimo čitav svoj profesionalni život. Verujemo da su ovakvi koncerti idealan način da pozovemo publiku i na ostale programe koji ih očekuju do juna 2017.  u našoj koncertnoj ponudi, ali i predstavimo kroz muziku i sve naše izraze, ljudske, pedagoške, izvodjačke", kaže Suzana Radovanović – Perić .


U periodu od oktobra do juna u Muzičkoj školi koncertiraće najrenomiraniji srpski muzičari, profesori i bivši učenici valjevske muzičke škole, najavljuje direktorka.

 

I ako je "koncert dobrodošlice" simbol početka nove školske godine u MŠ "Živorad Grbić", ova škola je u toku prethodnih desetak dana realizovala tri vrlo atraktivna programa.

 

Najpre se kroz muziciranje svojih učenika, flautistkinje Anice Mićić, Tijane Pavlović, Ivana Marković, Anje Krunič, profesorke Olivere Pantelić  i kamernog gudačkog orkestra "FENIKS" pod dirigentskom palicom mr Snežanom Stevanović u saradnji sa OŠ "Sestre Ilić" predstavila na Pikinom festivalu u Velenju, 23. septembra, a prošle nedelje je "Koncertima za predškolce" kroz dva programa ugostila u svečanoj sali škole preko 400 valjevskih mališana predškolskog uzrasta.

 

Festival u Velenju

Festival u Velenju (Foto: www.muzika.edu.rs)

"Koncertima napredujemo, potvrđujemo naš kvalitet i u zemlji i inostranstvu, pripremamo se za nove profesionalne poduhvate i predstavljamo ono najbolje što smo za 62 godine izgradili kroz proces muzičkog obrazovanja u Valjevu. Koncertno gostovanje u Velenju je drugo inostrano gostovanje naše škole u ovoj godini i interesantno je da su i Slovenci reagovali na našu muziku kao i Nemci prilikom našeg aprilskog gostovanja u Minhenu i Pfafenhofenu. Publika ostane fascinirana dubinom muzikalnog doživljaja koji naša deca poseduju, njihovom posvećenošću i profesionalnošću i budete ponosni na fantastičnu reakciju sredine u kojoj je muzička umetnost jedna od najrazvijenijih tradicija gradjanskog života ali i pomalo tužni jer je ta reakcija euforičnija i snažnija od one u domovini", kaže direktorka škole. 

 

Ona dodaje da su upravo iz tog razloga, odlučni u nameri da muzički obrazuju, ne samo decu koja su učenici Muzičke škole, već kompletnu dečju populaciju u čemu posvećeno pomažu kolege iz predškolskih  i drugih školskih ustanova u gradu.

„Koncerti za predškolce, reakcija dvadesetak mališana  na sceni i  njih 400 u publici, svedoče da  deca umeju i da čuju i da zavole umetnički muzički izraz ako im se on sa osluškivanjem i ljubavlju ponudi. A misija MŠ 'Živorad Grbić' jeste da muzikom neguje čoveka. Najpre u duši deteta a onda i u duši odrasle osobe", kaže Suzana Radovanović – Perić.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 20 sati 28 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 20 sati 29 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara