Anica Mićić
Anica Mićić
20.03.2017, 08:53

Koncert flautistkinje Anice Mićić

č: | fb:

Flautistkinja Anica Mićić učenica šestog razreda valjevske muzičke škole održaće večeras u 18 časova solistički koncert u Galeriji Srpske Akademije nauka i umetnosti (SANU) u Beogradu.

 

Galerija SANU je jedna od najelitnijih beogradskih koncertnih dvorana i decenijama "rezervisana" samo za najveće umetnike zemlje i najperspektivnije mlade talente koji su svojim rezultatima u školovanju prepoznati kao nesvakidašnji potencijal, tako da je koncert mlade umetnice veliko priznanje njenom talentu ali i kvalitetu rada njenog profesora Aleksandra Burkerta i valjevske muzičke škole.

 

Jedna od najtalentovanijih učenica muzičke škole Anica Mićić je u svet muzike zakoračila sa četiri godine, uključivanjem u dečji hor "Lahorić", a flautu svira od svoje devete godine i već na početku svog muzičkog obrazovanja postiže izuzetne rezultate.

 

Titulu apsolutnog pobednika ponela je na sedam najznačajnijih takmičenja u zemlji. U pitanju su međunarodna takmičenja: Anton Eberst, Femus, Davorin Jenko, Susreti flautista – Tahir Kulenović, Smotra talenata – Sremski Karlovci...

 

Pored rezultata postignutih na takmičenjima, Anica ima i koncertno iskustvo koje je sazrevalo kroz nastupe, najpre u svom rodnom gradu, a onda i na Kolarcu, Madlenijanumu, Novosadskoj Sinagogi, u Tivtu, Užicu i koncertiranjem u gotovo svim značajnim muzičkim školama u zemlji. Nakon koncerta u galeriji Srpske Akademije nauka i umetnosti, Anicu očekuje vrlo zahtevno, prestižno internacionalno takmičenje "Jeunesess"  u Bukureštu.

 

Umetnička harizma Anice Mićić svrstava je među najuspešnije flautistkinje najmlađe generacije u regionu, i svakako je nastup u SANU, za koji i formirani muzičari polažu audiciju, jedna od najvećih referenci  kada se govori o njenoj muzičkoj ličnosti.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 11 sati 9 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 13 sati 58 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.