Koncert u Modernoj galeriji (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Koncert u Modernoj galeriji (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
11.05.2017, 14:49

Na jednom mestu dve umetnosti za uživanje

č: | fb:

Uspešnim nastupom maturanata valjevske Muzičke škole, sinoć je u Modernoj galeriji Valjevo započet ciklus koncerata pod nazivom “Muzikalna Galerija”.

 

Valjevci su uživali u čuvenim kompozicijama Kaćinija, Skarlatija, Baha i Albinonija, koje su izveli talentovani maturanti Jovana Kojić, Jana Rašić, Nikola Todorović, Mitar Jovanović, Vojislav Živić, Aleksandar Matić, Katarina Marković i Dorotej Bajić.

Jovana Kojić

Jovana Kojić (Foto: Đorđe Đoković)

Mitar Jovanović

Mitar Jovanović (Foto: Đorđe Đoković)

Vojislav Živić

Vojislav Živić (Foto: Đorđe Đoković)

Aleksandar Matić

Aleksandar Matić (Foto: Đorđe Đoković)

Jana Rašić

Jana Rašić (Foto: Đorđe Đoković)

Sala Moderne galerije, ispunjena do poslednjeg mesta, još jednom je dokazala da dobri programi i ideje imaju svoju publiku.Direktorka Muzičke škole "Živorad Grbić" Suzana Radovanović Perić s ponosom kaže da je upravo puna sala u Modernoj galeriji dokaz da je Muzička škola uveliko izašla iz okvira školskih kriterijuma, standarda i očekivanja publike

 

"Mi smo uveliko izgradili imidž kulturne institucije, a spremnost ostalih kulturnih ustanova grada da podrže i u svom prostoru ugoste sve ono što Muzička škola radi, je dokaz da to nije naša umišljenost ili vizija, već realnost. Naša zamisao je da Muzička škola bude prisutna što više na kulturnoj sceni Valjeva, a ta sinergija umetnosti i spajanje svega onoga što vredi u našem gradu je pravi način da valjevska kulturna publika, koja definitivno postoji, na jednom mestu uživa u nekoliko vidova umetnosti. Trenutna postavka u Modernoj galeriji, sjajna platna Ljube Popovića i sjajna generacija maturanata Muzičke škole, kakva se, bar se ja ne sećam, nije desila deset godina unazad, su za ljude koji vode ove dve institucije dovoljan motiv da naprave jedno lepo kulturno dešavanje", rekla je Radovanović Perić.

 

Suzana Radovanović Perić

Suzana Radovanović Perić (Foto: Đorđe Đoković)

Ciklus koncerata pod nazivom "Muzikalna Galerija" je započet na inicijativu talentovanih maturanata Muzičke škole, koji su imali ideju da to bude programska muzika sa jasnom koncepcijom i vrlo kvalitetnim izvođenjima i da kroz Ljubina platna zaživi sve ono što mlado muzikalno Valjevo trenutno ima.

 

Naredni koncert u Modernoj galeriji je u petak, 12.maja u 19 časova kada će nastupiti učenici iz klase solo pevanja profesora Bojana Veličkoviča. Operske arije izvodiće njegovi nekadašnji učenici Marko Tomić i Kristina Petrović, kao i srednjoškolci i osnovci.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 13 sati 53 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 16 sati 30 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara