Noć muzeja (2016.) (foto: Đorđe Đoković)
Noć muzeja (2016.) (foto: Đorđe Đoković)
20.05.2017, 07:14

Noć muzeja u Valjevu na sedam lokacija

č: | fb:

Noć muzeja, 14. po redu, organizuje se u 44 mesta u Srbiji na 152 lokacije, dok će u Valjevu biti na sedam lokacija, i to u Narodnom muzeju, kuli Nenadovića, Modernoj galeriji, Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Mića Trnavac", Biblioteci, u Tehničkoj školi i na fakultetu Singidunum.

 

Otvaranje valjevske Noći muzeja je u 18 časova na Kuli Nenadovića, smotrom vitezova iz Udruženja "Beli orlovi" i hajduka iz Udruženja "Bratačić" kod Osečine. Pored vitezova i hajduka nastupiće Kulturno umetničko društvo "Izvor".

Kula Nenadovića

Kula Nenadovića (Foto: Đorđe Đoković)

 

Centralni program, kada je u pitanju Muzej, je u 19.45 u galeriji kada će biti otvorena izložba "Srpski sanitet u Velikom ratu".

 

U ostalim gradskim kulturnim institucijama pored redovne postavke, biće organizovani koncerti i promocije knjiga.

 

U 18 časova u Modernoj galeriji Valjevo Luka Tripković, doktorand na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu održaće predavanje "Pitanje identiteta i odnosa prema sećanju u relaciji umetnosti i društva".

Njegov romanom "Osmeh pod gorom maslinovom", koji je objavljen u ediciji Prva knjige Matice srpske, ušao je u uži izbor na NIN-ovu nagradu ove godine.

 

Posetioci će moći i u Noći muzeja da pogledaju izložbu slika Ljube Popovića u Modernoj galeriji čija će vrata biti otvorena do jedan čas iza ponoći.

Slike Ljube Popovića u Modernoj galeriji

Slike Ljube Popovića u Modernoj galeriji (Foto: Đorđe Đoković)

 

U Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića", pred toga što će posetioci moći da od 18 časova do jedan ča posete izložbu Dragana Karadžića, imaće priliku i da uživaju u muzici gradskog pop hora "Va Cappella" od 20.30 časova.

 

U Bibloteci će biti organizovano veče "Valjevski pisci u revolucijama" od 20 časova. Projekat će prezentovati autor doktorand Ivan Bazrđan.

 

Od prve godine u Noći muzeja učestvuje Tehnička škola, tako će biti i ove, ovaj put sa programom "Razbibriga u svetu obaveza". U pitanju je izložba, ali i priča o različitim društvenim igrama koje postoje u svetu.

 

Na fakultetu Singidunum u 19.30 časova biće otvorena izložba slika i crteža akademskog slikara Miše Dudića.

 

Od 17 časova pa sve do jedan čas iza ponoći 20. maja, pored Srbije, u 120 gradova, 30 država i 30.000 muzeja šetaće posetioci u okviru evropske Noći muzeja.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 22 sati 26 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara