Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
01.06.2017, 08:48

Prvi art festival u Valjevu

č: | fb:

Prvi internacionalni Art fest, koji počinje danas u Valjevu. Na ovom festivalu, koji će trajati do 4. juna, učestvuju umetnici iz Valjeva i drugih gradova u Srbiji, kao i gosti iz Slovenije, Makedonije, Rumunije, Crne Gore i Slovačke, saopšteno je iz Gradske uprave.

 

Večeras, na otvaranju u 19 časova u Centru za kulturu biće predstavljena proza značajnih valjevskih književnika Slavena Radovanovića i Božina Janevskog.

 

Kako se navodi u saopštenju programskog saveta Art festa čiji je predsednik Dejan Bogojević, koncept ovog festivala je promocija valjevskih umetnika, sa posebnim osvrtom na mlade umetnike i razmenu iskustava sa kolegama iz inostranstva, kao i predstavljanje značajnih stranih umetnika. Takođe, cilj je i povezivanje valjevskih ustanova kulture, koje će, između ostalog, predstaviti svoju izdavačku delatnost. To su Matična biblioteka, Narodni muzej, Međuopštinski istorijski arhiv, Moderna galerija i Internacionalni umetnički studio "Radovan Trnavac Mića". U programu će učestvovati učenici Muzičke škole "Živorad Grbić".

 

Organizatori Art festa su Centar za kulturu, Matična biblioteka i Muzička škola, a pokrovitelj je Grad Valjevo. Kako je saopšteno književni, likovni i muzički programi će se odvijati u Centru za kulturu i u Biblioteci.

Aktuelno

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 48 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 22 sati 17 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...