Izložba u Trnavcu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Izložba u Trnavcu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
19.09.2017, 09:13

Dve decenije "Trnavca"

č: | fb:

Internacionalni umetnički studio "Radovan Trnavac Mića" danas obeležava jubilej 20 godina postojanja. Ova kulturno-umetničke institucija već dve decenije uspešno radi na spajajnju i prezenatciji različitih kultura širom zemaljske kugle posredstvom univerzalnog umetničkog jezika, razumljivog na celoj planeti. 

 

Centralni događaj obeleževanja značajnog jubileja biće izložba iz velike i vredne umetničke kolekcije Studija i koncert Trija MiSS u 19 časova.

 

Postavka obuhvata selekciju 18 umetničkih dela umetnika koji su izlagali u galeriji Studija, od čega su 16 ulja i akrilici na platnu velikog i srednjeg formata, kao i dve skulpture u bronzi. Među izloženim delima simbolično će se naći i prva slika koju je Studio dobio za svoju poklon zbirku. Reč je o slici "Jahači", američkog umetnika Stivena Kernera, koji je 19. septembra pre 20 godina bio prvi umetnik koji je izlagao u galeriji Studija i čijom izložbom je svečano otvoren Internacionalni umetnički studio.

 

Takođe, publika će moći da vidi i delo meksičkog umetnika Herarada Vargasa Frijasa pod nazivom "Drvo žudnje", kao jednu od poslednjih slika koja je tokom izlagačke sezone ove jubilarne godine pridružena bogatoj poklon kolekciji.

 

U protekle dve decenije u Internacionalnom umetničkom studiju izlagalo je preko 300 umetnika sa različitih krajeva sveta, koji su Galeriji poklonili 232 umetnička dela, koja danas čine jednu od najznačajnijih kolekcija internacionalne umetnosti s kraja 20. i početka 21. veka na Balkanu.

 

Izložba, koja će biti otvorena večeras u 19 časova povodom 20 godina postojanja Internacionalnog umetničkog studija "Radovan Trnavac Mića" , biće otvorena do kraja septembra.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 6 sati 14 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 23 sati 9 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 6 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...