Plakat Kaskader (foto: Dušan Arsenić)
Plakat Kaskader (foto: Dušan Arsenić)
26.09.2017, 10:53

Komedija "Kaskader"

č: | fb:

Treća predstava ovogodišnjeg Abro fesra je "Kaskader", poetična komedija, koja će premijerno biti izvedena večeras na sceni Centra za kulturu od 20 časova.

 

Ljubitelji pozorišne umetnosti imaće priliku da uživaju u izvanredno napisanoj komediji Bratislava Brace Petkovića o romantičarskoj generaciji osamdesetih godina prošlog veka. Glavni lik, Mile Šejn, dubler i kaskader u mnogim filmovima, iako u godinama, priča svoju biografiju, počesto „nafilovanu“ i punu  izmišljenih epizoda. San o slavi, bogatstvu i lepim ženama ga, ipak, ne napušta. Dinamična, duhovita, u pojedinim momentima setna priča, vrlo je izazovna za novo pozorišno iščitavanje, svakako atraktivna za publiku.

 

Kroz pricu o naličju jednog dana filmskog snimanja, autor nas suočava na duhovit i neodoljiv način sa sudarom svetova na margini. Jednog, koji je ostao samo u fronclama sećanja i novog koji još nije uspeo da se razabere u maglama, potrošenih i lakovernih nadanja, to je "Kaskader".

 

U naslovnoj ulozi je Branko Antonić, a tu su i Katarina Vićentijević, Petar Ninić, Filip Stanić, Marija Stefanović, Miroslav Trifunović i Milivoje Milinković. Reditelj predstave je Miroslav Trifunović, kostimograf  Branka Šišinački Obradović, a scenografiju potpisuje Dušan Arsenić.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 6 sati 14 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 1 komentar

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 sati 38 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...