Na probi na Mejinoj česmi  (foto: Đorđe Đoković)
Na probi na Mejinoj česmi (foto: Đorđe Đoković)
06.10.2017, 09:19

"Poliranje zvuka" u Muzičkoj školi

č: | fb:

"Poliranje zvuka", naziv je večerašnjeg audio- vizuelnog performansa u kojem stare narodne melodije kroz ambijentalni i klasični aranžman dobijaju novi sjaj i savremeni oblik.

 

Nakon performansa "Na probi" na Mejinoj česmi na Gradcu i izvođenja srpskog melosa i bosanskog sevdaha, inicijatori ovog neobičnog ali vrlo muzikalnog koncepta, Marko Tomić i Vladimir Puhalac, svoj kreativni izraz oživljavaju i na podijumu muzičke škole večeras u 19 časova.

 

Uz Marka Tomića, vokal i aranžera Vladimira Puhalca, klavir, "zvuk će polirati" Angelina Novaković, violina, Danica Krunić, violončelo, Zoran Siriški, gitara i Miodrag Pešić, perkusije.

 

Večerašnji audio-vizuelni performans je u okviru ovogodišnje koncertne sezone MŠ "Živorad Grbić" pod nazivom "U muzikalnom stilu", koju je sinoć otvorio "Koncert dobrodišlice".

 

Kao je najavljeno iz valjevske muzičke škole u okviru ovogodišnje koncertne sezone narednih 10 meseci valjevskoj publici će se predstaviti trenutno najaktuelnija imena i ansamble umetničke muzike.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 7 sati 42 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 1 dan

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 7 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...