Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
18.11.2017, 13:05

Karavan igre u Valjevu

č: | fb:

Karavan igre, koji je početkom septembra krenuo iz Niša, stigao je i u Valjevu. Cilj projekta je da kroz umetničke, kreativne i edukativne programe promoviše umetničku igru.

 

Prvi dan Karavana rezervisan je za filmski program, od 17 i 19 časova u Centru za kulturu projekcije filmova "Prva pozicija" i "Bele noći".

 

U nedelju u 11 časova na sceni Centra za kulturu biće održan otvoreni čas baleta koji će voditi Marija Janković, prva solistkinja baleta. Uslediće, sve do 19 časova, časovi klasičnog baleta, savremene igre, a predstava za decu "Mali princ" je od 14 časova,

 

U okviru Karavana igre planiran je od 15 časova u holu Centra za kulturu razgovor sa roditeljima i decom koji će voditi Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre i Nacionalne fondacije za umetničku igru, a nakon toga će Aja Jung održati predavanje na temu "Savremena igra i kreativne industrije".

 

U nedelju u 19 časova na sceni Centra za kulturu "Baletski gala koncert" koji će prirediti prvaci Narodnog pozorišta iz Beograda, polaznici Baletske škole Nacionalne fondacije za umetničku igru i učenici Baletske škole "Dimitrije Palić" iz Pančeva.

Plakat Karavan igre

Plakat Karavan igre

 

Karavan igre u kome učestvuje 15 gradova u Srbiji, među kojima je i Valjevo, realizuju Nacionalna fodnacija za umetničku igru i Beogradski festival igre, uz podršku Fondacije "Art Mentor" iz Lucerna i Ministarstva državne i lokalne samouprave Srbije.

 

U toku četiri meseca, od septembra do decembra, Karavan igre u Nišu, Kragujevcu, Pirotu, Subotici, Vranju, Novom Pazaru, Negotinu, Kraljevu, Vršcu, Šapcu, Valjevu, Užicu, Čačku, Zrenjaninu i Smederevu.

 

- U svakom od ovih gradova kroz dvodnevni program Karavan igre ponudiće brojne aktivnosti, kao što su klasičan balet i savremene igre, predstave, filmski program i prezentacije, izložbe umetničkih fotografija iz savremenih produkcija, predavanja o istoriji igre, novim koreografskim postavkama, pravilnom i pravovremenom radu sa baletskim talentima – najavila je na početku Karavana Aja Jung direktorka Nacionalne fondacije za umetničku igru.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 30 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 19 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.