Knjiga Dragutin Dragan Mijanović (foto: Kolubarske.rs)
Knjiga Dragutin Dragan Mijanović (foto: Kolubarske.rs)
06.12.2017, 10:00

Knjiga "Dragutin Dragan Mijanović"

č: | fb:

U okviru programa obeležavanja 147 godina postojanja Valjevske gimnazije večeras u 18.30 časova biće predstavljena knjiga "Dragutin Dragan Mijanović", autora dr Radovana Marjanovića.

 

O istaknutom profesoru Valjevske gimazije, u knjizi govore nekadašnji gimnazijalci i sradnici deleći sa autorom i čitaocima sećanja na legendarnog Mijana, učitelja i vaspitača mnogih generacija. 

 

 "Za mlađe i dolazeće, knjiga je dokument i svedočanstvo. Za optimiste i entuzijaste među njima može biti i ohrabrenje i podsticaj... Knjiga jeste omaž Mijanu, ali služi i čuvanju i afirmaciji proverenih vrednosti. Tim pre što su veoma vredni i oni čija su sećanja u pitanju", piše u predgovoru knjige Dragutin Dragan Mijanović.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 13 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 3 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.