BitlVAnia (foto: Đorđe Đoković)
BitlVAnia (foto: Đorđe Đoković)
06.12.2017, 10:49

BitlVAnia po četrvti put

č: | fb:

Četvrta po redu BitlVAnia ove godine trajaće pet dana i biće održana na više lokacija sa više različitih sadržaja. Muzika Bitlsa, kao i muzika tog vremena, sviraće se i slušati u kafeima Avantura i Bela Kuća, i holu Centra za kulturu.

 

"Krenulo se pre četiri godine sa kafanskom pričom, da bi se svake godine kvalitet manifestacije povećavao za jednu stepenicu, pa tako će ove godine trajati pet dana sa brojni sadržajima i sjajnim gostima", rečeno je na konferenciji za novinare na kojoj je najavljena manifestacija.

 

Jedan od idejnih tvoraca Slaven Batočanin kaže da početak "druženja sa Bitlsima" počinje večeras uz priče i slušanje ploča u kafeu Avantura od 20 časova, kada će nastupati DJ Chaja.

 

- Drugog dana 7. decembra nastupaju valjevski rokeri koji će izvoditi ne samo pesme Bitlsa, nego pesme tog vremena. U petak će biti izvedena pesma Obladi oblada, a nakon toga nastupiće hor Muzičke škole VA cappella, a na kraju večeri grupa iz Zrenjanina koja će izvoditi različite kompozicije šezdesetih i sedamdesetih. U subotu nastupaju Jana, Đurđa i Teodor sa deset kompozicija Bitlsa, a nakon njih užička  grupa Highlenders. U nedelju, još jedna grupa za koju kažu da je među 30 najboljih u svetu, Magic Bush nastupa od 20 časova u holu Centra za kulturu - najavio je muzički program Batočanin.

Batočanin, Mujbegović i Belušević

Batočanin, Mujbegović i Belušević (Foto: Đorđe Đoković)

Drugi idejni tvorac manifestacije Zoran Mujbegović otkriva da nakon prve godine organizovanja BitlVAnie, pa sve do danas, dobijaju od mnogih ljudi sa strane razne artefakte da su Bitlsi boravili u Valjevu i okolini.

 

- Od jednog čoveka dobili smo torbu punu akvarela, koji će biti izloženi u subotu u kafeu Bela kuća. To su akvareli gospodina Brkića koji je slikao Bitlse dok su boravili u Valjevu. Među tim crtežime ima pet-šest koje je potpisao Džon Lenon, tako da zaključujemo da je gopsodin Brkić pričao sa Bitlsima i sa njima razmenio te crteže. Nađena je i sveska sa notama i tekstovima. Posebnu pažnju je izazvala pesma Romale garate, koja je zapravo Obladi oblada. Bitlsi su, najverovatnije, čuvši tu staru cigansku pesmu napravili svoj hit - na svoj način je Mujbegović govorio o četvrtoj Bitlsi manifestaciji.

 

Ove godine manifestaciju je podržao i Grad Valjevo sa 160 000 dinara. Izvršni producent četvrte BitlVAnie, koja se tradicionalno održava u decembru, je Kulturno prosvetna zajednica, a idejni tvorci su Slavan Batočanin i Zoran Mujbegović.

 

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 14 sati 2 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 1 komentar

Viktor Mićić (foto: Kolubarski okrug)
Nepoštovanje zakona Pre 19 sati 8 minuta

Čovek sa dve funkcije – nezamenljivi zamenik

Viktor Mićić imenovan za načelnika Kolubarskog okruga, a nije razrešen funkcije zamenika predsednika Skupštine grada. Obavlja dve funkcije, a Zakonom o sprečavanju korupcije zabranjeno je vršenje...  · 20 komentara

Sneg u aprilu u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Aprilski sneg Pre 18 sati 16 minuta

Vejalo kao usred zime

Jak talas zahlađenja stigao je u Srbiju i drastično je oborio temperature, negde i preko 20 stepeni, a padao je i sneg. U Valjevu je jutros vejalo skoro jedan čas, sneg se nije zadržao, dok se na...  · 2 komentara