Registracija Prijava preko FB
BitlVAnia (foto: Đorđe Đoković)
BitlVAnia (foto: Đorđe Đoković)
06.12.2017, 10:49

BitlVAnia po četrvti put

č: | fb:

Četvrta po redu BitlVAnia ove godine trajaće pet dana i biće održana na više lokacija sa više različitih sadržaja. Muzika Bitlsa, kao i muzika tog vremena, sviraće se i slušati u kafeima Avantura i Bela Kuća, i holu Centra za kulturu.

 

"Krenulo se pre četiri godine sa kafanskom pričom, da bi se svake godine kvalitet manifestacije povećavao za jednu stepenicu, pa tako će ove godine trajati pet dana sa brojni sadržajima i sjajnim gostima", rečeno je na konferenciji za novinare na kojoj je najavljena manifestacija.

 

Jedan od idejnih tvoraca Slaven Batočanin kaže da početak "druženja sa Bitlsima" počinje večeras uz priče i slušanje ploča u kafeu Avantura od 20 časova, kada će nastupati DJ Chaja.

 

- Drugog dana 7. decembra nastupaju valjevski rokeri koji će izvoditi ne samo pesme Bitlsa, nego pesme tog vremena. U petak će biti izvedena pesma Obladi oblada, a nakon toga nastupiće hor Muzičke škole VA cappella, a na kraju večeri grupa iz Zrenjanina koja će izvoditi različite kompozicije šezdesetih i sedamdesetih. U subotu nastupaju Jana, Đurđa i Teodor sa deset kompozicija Bitlsa, a nakon njih užička  grupa Highlenders. U nedelju, još jedna grupa za koju kažu da je među 30 najboljih u svetu, Magic Bush nastupa od 20 časova u holu Centra za kulturu - najavio je muzički program Batočanin.

Batočanin, Mujbegović i Belušević

Batočanin, Mujbegović i Belušević (Foto: Đorđe Đoković)

Drugi idejni tvorac manifestacije Zoran Mujbegović otkriva da nakon prve godine organizovanja BitlVAnie, pa sve do danas, dobijaju od mnogih ljudi sa strane razne artefakte da su Bitlsi boravili u Valjevu i okolini.

 

- Od jednog čoveka dobili smo torbu punu akvarela, koji će biti izloženi u subotu u kafeu Bela kuća. To su akvareli gospodina Brkića koji je slikao Bitlse dok su boravili u Valjevu. Među tim crtežime ima pet-šest koje je potpisao Džon Lenon, tako da zaključujemo da je gopsodin Brkić pričao sa Bitlsima i sa njima razmenio te crteže. Nađena je i sveska sa notama i tekstovima. Posebnu pažnju je izazvala pesma Romale garate, koja je zapravo Obladi oblada. Bitlsi su, najverovatnije, čuvši tu staru cigansku pesmu napravili svoj hit - na svoj način je Mujbegović govorio o četvrtoj Bitlsi manifestaciji.

 

Ove godine manifestaciju je podržao i Grad Valjevo sa 160 000 dinara. Izvršni producent četvrte BitlVAnie, koja se tradicionalno održava u decembru, je Kulturno prosvetna zajednica, a idejni tvorci su Slavan Batočanin i Zoran Mujbegović.

 

Vaše mišljenje je važno

Morate biti registrovani da biste imali mogućnost komentarisanja tesktova i slanja direktnih poruka uredništvu. Molimo prijavite se ili kreirajte besplatan nalog.

Aktuelno

Valjevo  (foto: Đorđe Đoković)
Isti iznos kao i za ovu godinu Pre 7 sati 48 minuta

Valjevu "nenamenski" oko 388 miliona dinara

Prema Predlogu zakona o budžetu Republike Srbije, Valjevu će sledeće godine iz republičke kase biti dodeljeno oko 388 miliona dinara nenamenskog transfera, što je identičan iznos koliko je Valjevu...

Kolubarski kej (foto: Đorđe Đoković)
Najtopliji u Srbiji Pre 1 sati 13 minuta

U Valjevu izmeren 21 stepen

Valjevo je danas sa temperaturom od 21 stepen, koliko je izmereno u 13 časova, bilo najtopliji grad u Srbiji. Među temperaturnim rekorderima ovog 12. decembarskog dana su još Loznica i Požega sa 20...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Deda Mraz, predstava, DJ Pre 1 sati 45 minuta

Novogodišnji program za decu i na Divčibarama

Novogodišnji program za decu, pored Valjeva, biće organizovan i na Divčibarama. Tako će gosti Divčibara ove godine po prvi put imati organizovanu novogodišnju zabavu i za decu i za odrasle. Dečji...

Oluja (ilistracija) (foto: Đorđe Đoković)
Do 15. decembra Pre 4 sati 21 minuta

Prijava štete od olujnog nevremena

Gradska vlast je pozvala sve građane koji su u olujnom nevremenu pretrpeli štetu da najkasnije do 15. decembra prijave štetu. "U noći između 10 i 11. decembra deo teritorije grada Valjeva je...