Registracija Prijava preko FB
BitlVAnia (foto: Đorđe Đoković)
BitlVAnia (foto: Đorđe Đoković)
06.12.2017, 10:49

BitlVAnia po četrvti put

č: | fb:

Četvrta po redu BitlVAnia ove godine trajaće pet dana i biće održana na više lokacija sa više različitih sadržaja. Muzika Bitlsa, kao i muzika tog vremena, sviraće se i slušati u kafeima Avantura i Bela Kuća, i holu Centra za kulturu.

 

"Krenulo se pre četiri godine sa kafanskom pričom, da bi se svake godine kvalitet manifestacije povećavao za jednu stepenicu, pa tako će ove godine trajati pet dana sa brojni sadržajima i sjajnim gostima", rečeno je na konferenciji za novinare na kojoj je najavljena manifestacija.

 

Jedan od idejnih tvoraca Slaven Batočanin kaže da početak "druženja sa Bitlsima" počinje večeras uz priče i slušanje ploča u kafeu Avantura od 20 časova, kada će nastupati DJ Chaja.

 

- Drugog dana 7. decembra nastupaju valjevski rokeri koji će izvoditi ne samo pesme Bitlsa, nego pesme tog vremena. U petak će biti izvedena pesma Obladi oblada, a nakon toga nastupiće hor Muzičke škole VA cappella, a na kraju večeri grupa iz Zrenjanina koja će izvoditi različite kompozicije šezdesetih i sedamdesetih. U subotu nastupaju Jana, Đurđa i Teodor sa deset kompozicija Bitlsa, a nakon njih užička  grupa Highlenders. U nedelju, još jedna grupa za koju kažu da je među 30 najboljih u svetu, Magic Bush nastupa od 20 časova u holu Centra za kulturu - najavio je muzički program Batočanin.

Batočanin, Mujbegović i Belušević

Batočanin, Mujbegović i Belušević (Foto: Đorđe Đoković)

Drugi idejni tvorac manifestacije Zoran Mujbegović otkriva da nakon prve godine organizovanja BitlVAnie, pa sve do danas, dobijaju od mnogih ljudi sa strane razne artefakte da su Bitlsi boravili u Valjevu i okolini.

 

- Od jednog čoveka dobili smo torbu punu akvarela, koji će biti izloženi u subotu u kafeu Bela kuća. To su akvareli gospodina Brkića koji je slikao Bitlse dok su boravili u Valjevu. Među tim crtežime ima pet-šest koje je potpisao Džon Lenon, tako da zaključujemo da je gopsodin Brkić pričao sa Bitlsima i sa njima razmenio te crteže. Nađena je i sveska sa notama i tekstovima. Posebnu pažnju je izazvala pesma Romale garate, koja je zapravo Obladi oblada. Bitlsi su, najverovatnije, čuvši tu staru cigansku pesmu napravili svoj hit - na svoj način je Mujbegović govorio o četvrtoj Bitlsi manifestaciji.

 

Ove godine manifestaciju je podržao i Grad Valjevo sa 160 000 dinara. Izvršni producent četvrte BitlVAnie, koja se tradicionalno održava u decembru, je Kulturno prosvetna zajednica, a idejni tvorci su Slavan Batočanin i Zoran Mujbegović.

 

Aktuelno

Hipodrom u Vrelu (arhiva) (foto: Milovan Milovanović)
Planom detaljne regulacije Pre 3 sati 39 minuta

Hipodrom u Vrelu dobija prateće sadržaje

Na hipodromu u Vrelu, uz zadržavanje osnovne namene, moguće je organizovati i prateće, komercijalno-poslovne saržaje, predviđeno je Planom detaljne regulacije, koji je nedavno usvojila Skupština...

Odbojkaška lopta (foto: Đorđe Đoković)
Odbojkaški vikend Pre 3 sati 38 minuta

VA 014 u Kosovskoj Mitrovici

Predstojeći odbojkaški vikend zanimljiv je po mnogo čemu. Najvažnije svakako je gostovanje muške ekipe VA 014 u Kosovskoj Mitrovici. Po svim procenama uz gostovanje Borcu u Starčevu, kod Pančeva,...

Valjevska pivara (foto: Đorđe Đoković)
Za omiljene domaće proizvode i brendove Pre 21 sati 49 minuta

Nagrada "Moj izbor" za Valjevsko pivo

Nagrada "Moj izbor" za omiljene domaće proizvode i brendove pripala je Valjevkoj pivari kao "Pobedniku internet glasanja". Od 780 brendova, u prvom krugu glasanja na internetu, Valjevsko pivo je...