Registracija Prijava preko FB
BitlVAnia (foto: Đorđe Đoković)
BitlVAnia (foto: Đorđe Đoković)
06.12.2017, 10:49

BitlVAnia po četrvti put

č: | fb:

Četvrta po redu BitlVAnia ove godine trajaće pet dana i biće održana na više lokacija sa više različitih sadržaja. Muzika Bitlsa, kao i muzika tog vremena, sviraće se i slušati u kafeima Avantura i Bela Kuća, i holu Centra za kulturu.

 

"Krenulo se pre četiri godine sa kafanskom pričom, da bi se svake godine kvalitet manifestacije povećavao za jednu stepenicu, pa tako će ove godine trajati pet dana sa brojni sadržajima i sjajnim gostima", rečeno je na konferenciji za novinare na kojoj je najavljena manifestacija.

 

Jedan od idejnih tvoraca Slaven Batočanin kaže da početak "druženja sa Bitlsima" počinje večeras uz priče i slušanje ploča u kafeu Avantura od 20 časova, kada će nastupati DJ Chaja.

 

- Drugog dana 7. decembra nastupaju valjevski rokeri koji će izvoditi ne samo pesme Bitlsa, nego pesme tog vremena. U petak će biti izvedena pesma Obladi oblada, a nakon toga nastupiće hor Muzičke škole VA cappella, a na kraju večeri grupa iz Zrenjanina koja će izvoditi različite kompozicije šezdesetih i sedamdesetih. U subotu nastupaju Jana, Đurđa i Teodor sa deset kompozicija Bitlsa, a nakon njih užička  grupa Highlenders. U nedelju, još jedna grupa za koju kažu da je među 30 najboljih u svetu, Magic Bush nastupa od 20 časova u holu Centra za kulturu - najavio je muzički program Batočanin.

Batočanin, Mujbegović i Belušević

Batočanin, Mujbegović i Belušević (Foto: Đorđe Đoković)

Drugi idejni tvorac manifestacije Zoran Mujbegović otkriva da nakon prve godine organizovanja BitlVAnie, pa sve do danas, dobijaju od mnogih ljudi sa strane razne artefakte da su Bitlsi boravili u Valjevu i okolini.

 

- Od jednog čoveka dobili smo torbu punu akvarela, koji će biti izloženi u subotu u kafeu Bela kuća. To su akvareli gospodina Brkića koji je slikao Bitlse dok su boravili u Valjevu. Među tim crtežime ima pet-šest koje je potpisao Džon Lenon, tako da zaključujemo da je gopsodin Brkić pričao sa Bitlsima i sa njima razmenio te crteže. Nađena je i sveska sa notama i tekstovima. Posebnu pažnju je izazvala pesma Romale garate, koja je zapravo Obladi oblada. Bitlsi su, najverovatnije, čuvši tu staru cigansku pesmu napravili svoj hit - na svoj način je Mujbegović govorio o četvrtoj Bitlsi manifestaciji.

 

Ove godine manifestaciju je podržao i Grad Valjevo sa 160 000 dinara. Izvršni producent četvrte BitlVAnie, koja se tradicionalno održava u decembru, je Kulturno prosvetna zajednica, a idejni tvorci su Slavan Batočanin i Zoran Mujbegović.

 

Aktuelno

Dvorište biblioteka (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
32. letnja sezone kulturnih dešavanja Pre 22 sati 58 minuta

Buka u dvorištu

Živa panel-diskusija na temu "Književnost između vere i ateizma" doprinela je buci na otvaranju 32. letnje sezone kulturnih dešavanja u dvorištu biblioteke koja od skora nosi naziv "BOOKa u Dvorištu".

Automobilizam (foto: Avako)
Automobilizam Pre 18 sati 53 minuta

"Avako" najbolji na Đerdapu

Obnovljeni "Avako Rally Team" iz Valjeva ućestvovao je na prvom reliju na Đerdapu, Pobedili su u klasi IV, generalnom plasmanu, kao i u klasi I, gde su uzeli prvo i drugo mesto.

Berkova brana na Gradcu (foto: Đorđe Đoković)
Posao na tenderu dobio konzorcijum "Kej" i ES "Energo Servis" 22.06.2018

Konačno, ovog leta biće očišćena brana na Gradcu

Čišćenje Berkove brane na reci Gradac, koja nije čišćena devet godina, počeće najkasnije za 15 dana. Okončan je tender, procenjena vrednost radova je oko 8,3 miliona dinara, a najpovoljnija ponuda...  · 4 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje policije 22.06.2018

Uhapšeni zbog trgovine ljudima i silovanja

Valjevska policija je uhapsila M.R. (1987) iz Lajkovca, M.K. (1975), J. M. (1994) i M. I. (1996) iz Mionice, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima, dok se M.R....