Valjevski filmski susreti (2016.) (foto: Đorđe Đoković)
Valjevski filmski susreti (2016.) (foto: Đorđe Đoković)
14.12.2017, 13:53

Počinju Valjevski filmski susreti

č: | fb:

Večeras počinje četvrti po redu festival Valjevski filmski susreti u organizaciji Valjevska kulturna mreža (VAKUM). Slogan ovogodišnjeg festivala, koji će trajati do 17. decembra, je "Počnimo ljubav ispočetka".
 

Festival će otvoriti čuvena numera Beti Đorđević koja je inspiracija ovogodišnjem izdanju, a potom će uslediti projekcija najnovijeg filma Predraga Velinovića "Nigde", koji je pre nekoliko dana premijerno prikazan na Festivalu autorskog filma. Gost prve večeri festivala biće glumac Nebojša Šone Milovanović, Valjevac.

 

Publika će, u okviru dugometražnog igranog filma, imati priliku da prvi put u svom gradu pogleda ostvarenja "Afterparti" Luke Bursaća i "Vetar" Tamare Drakulić, a tu će se naći i "Slepi putnik na brodu ludaka" Gorana Markovića i "Dnevnik mašinovođe" Miloša Radovića.
 

Pored igranih biće prikazani i dokumentarni filmovi: "Gora" Stefana Maleševića, pobednik ovogodišnjeg Beldoksa, "Zašto je Dragan napravio orkestar" Nikole Spasića, "Stars of Gaomeigu" Marka Grbe Singh i film Valjevke Jelice Jerinić "Devojčice koje se šišaju na kratko".

 

Projekcije fiomova su u Bioskupu 85 od 16 do 22 časa, ulaz je besplatan. Pored filmskog programa, biće organizovan i muzički program od 23 časa.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 21 sati 56 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara