Bioskop (foto: Đorđe Đoković)
Bioskop (foto: Đorđe Đoković)
01.03.2018, 09:44

Nakon FESTA "Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju" u Bioskopu 85

č: | fb:

Film "Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju", reditelja i scenariste Martina Mekdone, koji je otvorio ovogoišnji FEST u Beogradu, narednih sedam dana, od 1. do 7. marta, prikazivaće se u "Bioskopu 85". Crnohumorna priča o osveti, britansko-irskog autora, osvojila je pet nagrada Britanske akademije za film i TV, uključujući i onu za najbolji film. 

 

Mekdona je inspiraciju za film dobio pre dvadeset godina, kada je jednom prilikom ugledao bilborde pokraj puta koji su javnost podsećali na nerešen zločin. Gnev i očaj kojima su bilbordi odisali bili su toliko opipljivi da su mu se urezali u sećanje i ostali uz njega sve dok nije osmislio pravu priču koja bi prenela te snažne emocije. Projekcije filma "Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju"su od 20 časova.

 

Narednih sedam dana u "Biodskupu 85" još jedan hit film, za najmlađe. Na repertoaru od 1. do 7. marta, animirani film "Pčelica Maja-medene igre". Danas i sutra (1. i 2. marta), kao i 6. i 7. marta projekcije su od 17.30, dok su 3. i 4. marta od 15.50 časova.

 

Film "Cena života" prikazivaće se 3. i 4. marta od 17.30 časova. Priča prati mladog 16-godišnjeg Johna Paula Gettyja III (Čarli Plamer) koji je otet, a njegova majka Gail (Mišel Vilijams) pokušava da uveri njegovog dedu, milijardera Getija (Kristofer Plamer), ujedno najbogatijeg čoveka na svetu, da plati otkupninu. Kad stari Geti odbije, otmičari postaju brutalni...

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 9 sati 18 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...