Horfest (foto: Muzička škola)
Horfest (foto: Muzička škola)
20.04.2018, 09:13

Valjevo domaćin Horfesta

č: | fb:

U muzičkoj školi danas počinje treći festival horova - Hotfest, koji će trajati do 22. aprila. Najveći valjevski muzički program posvećen horskoj muzici biće svečano otvoren večeras u 20 časova, koncertom apsolutnog pobednika prošlogodišnjeg, valjevskog kamernog hora "Emanuil" kojim diriguje prof. Vanja Urošević, jedan od inicijatora festivala.

 

Naredna tri dana Valjevci će u koncertnim salama muzičke škole i Valjevske gimnazije imati priliku da čuju 27 horova sa teritorije cele Srbije ali i Bosne i Hercegovine.

 

Takmičarski program festivala realizovaće se od 10 do 16 časova. U subotu u koncertnoj sali muzičke škole nastupaju dečji horovi, vokalne i folklorne grupe, i u nedelju u svečanoj sali Valjevske gimnazije kada će publika imati priliku da čuje horove mladih, horove odraslih, devojačke horove i horove iz kategorije popularna muzika.

 

Takmičarski dani biće zaokruženi koncertima pobednika u sali muzičke škole, u subotu u 19.30 i u nedelju u 20 časova kada će biti proglašen i apsolutni pobednik festivala.

 

Direktorka MŠ "Živorad Grbić", mr Suzana Radovanović Perić kaže da je  Horfest jedno od najlepših lica koje valjevska muzička škola kreira u Valjevu, ali i na teritoriji cele zemlje.

 

- Retke su kulturne institucije u Srbiji, a među njima posebno škole koje su u stanju da osmisle, organizuju i iz godine u godinu podižu kvalitet svojih sopstvenih programa a naša škola ih ima četiri. Naše prepoznavanje forme festivala kao prilike da prezentujemo muzički potencijal svoje sredine, naših učenika i profesora ali istovremeno u Valjevo dovedemo ono najkvalitetnije što trenutno postoji u kulturnoj ponudi zemlje u okviru ovogodišnjeg Horfesta, podržale su mnoge kolege među kojima izdvajam profesorke FMU u Beogradu, dva vodeća imena današnje  horske scene, dr Draganu Jovanović i mr Vesnu Šouc,  koje su ovog vikenda uključene u rad festivala.  Organizacija ovakvih programa je jako kompleksna i naporna ali sa druge strane, ona je  jedna ogromna potvrda prisustva kreativne snage  koju valjevski muzičari nose u sebi i koja će sa vremenom svakako samo rasti i učvršćivati vrlo pozitivan imidz MŠ "Živorad Grbić" koji smo uspeli da izgradimo u zemlji i inostranstvu - kaže direktorka škole Suzana Perić.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 12 sati 34 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 15 sati 11 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara