Izvol’te u bajku sa Crvenkapom (foto: Đorđe Đoković)
Izvol’te u bajku sa Crvenkapom (foto: Đorđe Đoković)
22.04.2018, 08:47

"Izvol'te u bajku sa Crvenkapom"

č: | fb:

Da biblioteka nije samo mesto za knjige i čitanje, i da uz maštu i kreativnost može da se pretvpri u pozorištance pokazali i ovog aprila, obeležavajući Dan dečje knjige, zaposleni u toj kulturnoj instituciji i najmlađi članovi Biblioteke.

 Izvol’te u bajku sa Crvenkapom

Izvol’te u bajku sa Crvenkapom (Foto: Đorđr Đoković)

 Izvol’te u bajku sa Crvenkapom

Izvol’te u bajku sa Crvenkapom (Foto: Đorđr Đoković)

 

Vuk, Petra, Emili, Marija, Lazar, Đurđa, Dule i Jana su, u organizaciji Matične biblioteke "Ljubomir Nenadović", pripremili i, prošle nedelje, u klubu Biblioteke izveli predstavu "Izvol'te u bajku sa Crvenkapom" po tekstu Ljubivoja Ršumovića, a u adaptaciji Marijane Timotić, knjižničara valjevske Biblioteke.

 

"Za samo mesec dana uspeli smo perfektno da spremimo predstavu. Ova deca ne samo da su talentovana za glumu, čak su i scenografija i kostimi produkt njihove kreacije i talenta", rekla je Timotić.

 

Kako je podsetila, svake godine Biblioteka prigodnom predstavom obeležava 2. april Dan dečje knjige, a kako je u to vreme bio raspust odlučili su da je odigraju 18. aprila. Predstavu su ovaj put igrali za drugare iz Treće, Pete i Šeste škole, koji nisu krili oduševljenje uživajući u "Crvenkapi" jednako koliko su u uživali mladi glumci pripremajući je.

 Izvol’te u bajku sa Crvenkapom

Izvol’te u bajku sa Crvenkapom (Foto: Đorđr Đoković)

 

Petra Nemeshajmer, koja glumi Crvenkapu, bila je zadovoljna što su baš tu kišovitu i sumornu sredu ulepšali svojim drugarima iz valjevskih škola, kako kaže, savršenom predstavom na koju su izuzetno ponosni.

 

Mateja Đukić se prihvatio čak tri uloge, a osim "cakanog Vuka u koga se čak i Crvenkapa zaljubljuje", pojavio se i u ulozi bake i same Crvenkape. Kaže kako drugari iz škole misle da su probe "mučenje", a on tvrdi da je to najlepše moguće provedeno vreme jer se u Biblioteci sve radi kroz zabavu, uče korisne stvari, slušaju muziku i druže. U ulozi Crvenkapine majke našla se Jana Mitrović koja je baš ponosna na scenografiju koju su tokom raspusta vredno osmišljavali i oslikavali.

 

Marijane Timotić, knjižničara valjevske Biblioteke, kaže da glumačku ekipu čine deca koja stalno dolaze u Biblioteku i koja učestvuju u brojnim zanimljivim projektima koji se realizuju u Biblioteci.

 

- Oni uvek prave neke improvizacije i mi im to dozvoljavamo, čak i podržavamo, s obzirom na to da su vrlo kreativni. Ove godine dobili smo pomoć od glumaca iz škole glume Katarine Vićentijević, koja se godinama realizuje u Biblioteci, a imamo i nove članove naše glumačke trupe koji su nam došli iz Treće osnovne škole, đake učiteljice Slavice Đurđević. Oni su zaista sjajni – rekal je Marijana Timotić i najavila da je u planu da predstavu "Izvol'te u bajku sa Crvenkapom" izvedu i za učenike drugih valjevskih škola.

 

 Izvol’te u bajku sa Crvenkapom

Izvol’te u bajku sa Crvenkapom (Foto: Đorđr Đoković)

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 9 sati 56 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 7 sati 6 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 9 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara