Bioskop 85 (foto: Đorđe Đoković)
Bioskop 85 (foto: Đorđe Đoković)
07.05.2018, 09:36

Slobodna zona danas u Valjevu

č: | fb:

U okviru svoje turneje po gradovima u Srbiji, Filmski festival Slobodna zona danas stiže u Bioskop 85, gde će u dva dana 7. i 14. maja biti prikazano pet najboljih filmova sa 13. festivalskog programa.

 

U preko 50 mesta i gradova, ljubitelji filma će imati priliku da besplatno pogledaju pet filmova sa festivala Slobodna zona održanog tokom novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

 

Predvodnik turneje je dokumentarni mjuzikl "Dan oslobođenja", koji prati posetu i kontroverzni nastup slovenačke grupe "Laibach" u "poslednjoj komunističkoj diktaturi sveta" - Severnoj Koreji. Projekcija ovog filma je u 17 časova.

 

Potom je na programuod 19 časova "Čavela", muzički dokumentarni film o legendi lationameričke muzike, pevačici Čaveli Vargas, ljubavnici Fride Kalo i večitoj inspiraciji Pedra Almodovara. Ovaj film je na 13. Slobodnoj Zoni osvojio nagradu publike.

 

Treći film Festivala Slobodna zona koji će valjevska publika imati priliku da vidi večeras je "Ćambra", projekcija je od 21 čas.

 

U ponedeljak, 14. maja od 19 časova biće prikazan "Crveni pas: pravi plavi" o prijateljstvu i avanturama dečaka i jednog olinjalog psa koji postaje australijska legenda, dok je od 21 čas projekcija dokumentarca "500 godina" koji prikazuje epsku priču o otporu i borbi za slobodu koja je dovela Gvatemalu do prelomne tačke u njenoj istoriji.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 7 sati 37 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 14 sati 34 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 14 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara