Noć muzeja (2016.) (foto: Đorđe Đoković)
Noć muzeja (2016.) (foto: Đorđe Đoković)
19.05.2018, 08:56

Noć muzeja i u Valjevu

č: | fb:

Pod sloganom "Pobede i pobednici", 15. Noć muzeja biće održana danas u više od 49 gradova i mesta u Srbiji, među kojima je i Valjevo.  

 

Kako su saopštili organizatori valjevske Noći muzeja ulaz u sve ustanove kulture u gradu biće besplatan od 17 časova do 01 čas iza ponoći. Pored šest ustanova kulture u manifestaciji će i ove godine učestvovati Tehnička škola i Univerzitet Singidunom.

 

Program u Muzeju počinje u 19 časova otvaranjem izložbe "Jermeni u Valjevu-ostavština za budućnost". Jedan čas kasnije na multimedijalan način biće pokazana zanatska aktivnost u valjevskom kraju. "Slikajmo iglom" kreativna radionica, monodrama o Živojinu Mišiću i Valjevski trubadur, biće u Muzeju. U Modernoj galeriji posetioci mogu pogledati izložbu "Svet prašine", a u ponoć da uživaju u zvucima "Trio Miss". 

 

Muzej zavičajnih pisaca valjevske biblioteke svoja vrata otvara od 19 do 23 časa, dok će u IUS "Radovan Trnavac Mića", pored izložbe iz kolekcije studija, u 21 čas biti održan koncert "Sloboda zvukom" - Marko Tomić, Zoran Siriški, Nikola Savić i prijatelji. Postavka Valjevska bolnica u Arhivu biće dostupna posetiocima od 17 do 01 čas iza ponoći.

 

Finalno takmičenje u kategorijama mlađeg i starijeg uzrasta u okviru smotre recitatora biće deo Noći muzeja u Centru za kulturu.

 

U Tehničkoj školi će od 19 časova biti otvorena izložba "Priča o zanatima", dok će na Univerzitetu Singidunum biti otvorena izložba fotografija "Lepota rađanja" autora Marka Rupene.

 

Parola ovogodišnje jubilarne 15. Noći muzeja "Pobede i pobednici" je izabrana zbog toga što ove godine ceo svet obeležava kraj Prvog svetskog rata. "Mi spadamo u grupu zemalja koja je iz rata izašla kao pobednik, ali ovde se ne radi samo u ratnim već o pobedama u svakom segmentu života, pa su tako i programi koji su pripremljeni različiti", rekla je na konferenciji za novinare najavljujući Noć muzeja Marina Ćirović kustos istoričar. 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 54 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara