Džez fest Valjevo (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Džez fest Valjevo (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
24.05.2018, 10:43

Počinje 34. Džez fest u Valjevu

č: | fb:

Uvodnim programom "Svi zajedno na 2 i 4" - deca pevaju džez sa idejom i porukom da se najmlađi vrate kvalitetnoj muzici, danas počinje 34. Džez fest u Valjevu.

 

Muzička povorka škole Kontekst pod nazivom Jazzy klinci će pre koncerta proći kroz grad, a predvodiće je mladi valjevski bubnjari. Na koncertu od 19.30 časova, pored mladih muzičara Konteksta, nastupiće i srpski džez muzičari. okupljeni u "Kontex house jazz band". 

Plakat

Plakat

U petak 25. maja, program na platou u 18.30 časova otvara Mehanički balet (ex Teatar Bizar) a u 19.15 nastupa Bane Lalić MVP.

 

Koncert Amire Medunjanin i Bojana Zulfikarpašića počinje u 21 čas u velikoj sali Centra za kulturu, nakon čega posetioci mogu da uživaju u holu na koncertu Vasila Hadžimanova sa Young Stars bendom, mladim muzičarima sa Berklija.
 

Treći dan džez festa, subota 26. maj, otvaraju bluzeri na platou Centra za kulturu. U 18.30 časova nastupa Pilot blues bend, a u 19.15 časova Zona B. Nakon koncerta Džibonija, koji počinje u 21 čas, iste večeri u holu Centra za kulturu u 23 časa nastupiće Bojana Stamenov (Jam innovation). Zavesu na ovogodišnji festival spustiće pola sata posle ponoći Kepa & Free spirits uz repertoar legendarne grupe Smak.
 

"Koncept festivala značajno je promenjen prošle godine. Pod motom ‘New jazz moment’ učinjen je veliki programski zaokret sa ciljem da se posetioci vrate u sale u kojima se svira izvorni ali i džez koji je komunikativan sa srodnim muzičkim pravcima (soul, bluz, r’n’b) i time privuče neka nova publika, očigledno željna kvalitetnih muzičkih sadržaja", rekao je umetnički direktor 34. Džez festa Milan Đurđević najavljujući program ovogodišnjeg festivala.

Plakat

Plakat

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 13 sati 28 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 13 sati 29 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 8 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara