Jova Maljoković (foto: Đorđe Đoković)
Jova Maljoković (foto: Đorđe Đoković)
26.05.2018, 10:52

"Ja sam džezerka a jedan je JoVa"

č: | fb:

34. Džez fest sinoć su i formalno otvorili mali džezeri i džezerke, koji su nastupili prve ili uvodne večeri valjevskokg Džez festa na koncertu koji su priredili Kontext jazzy klinci.

 

Oni su, mašući zastavicama na kojima je pisalo "ja sam džezer-džezerka", poslali poruku da mladi treba da se vrate kvalitetnoj muzici, a prema rečima organizatora to ći biti praksa da najmlađi džezeri otvaraju Džez fest u Valjevu.

Džezi klinci otvorili 34. Džez fest

Džezi klinci otvorili 34. Džez fest (Foto: Đorđe Đoković)

 

Sinoć su, pre nastupa Amire Medunjanin i Bojana Zulfikarpašića, uručena priznanja i pokloni saksofonisti Jovanu Maljokoviću, Valjevcu, džez muzičaru, dugogodišnjem direktoru Festivala, čoveku koji je zaslužan za nastanak i opstanak valjevskog džez festa.

Priznanje i pokloni za  Maljokovića

Priznanje i pokloni za Maljokovića (Foto: Đorđe Đoković)

 

U znak zahvalnosti za sve što je uradio na promociji festivala i Valjeva, za to što je trasirao put Džez festa koji je poznat i priznat i van granica naše zemlje, Maljokoviću je dodeljena zlatna plaketa na kojoj piše "Jedan je JoVA". Pored plakete darovana mu je karikatura Dušana Arsenića i drvena kutija na kojoj je izrezbaren njegov lik, a u kojoj su, pored simbola valjevskog džez festa, i džez rakija-šljivovica i vunene čarape.

 

Drvene kutije na kojoj su izrezbareni likovi Amire Medunjanin i Bojana Zulfikarpašića, sa istim poklonima, darovane su i umetnicima iz Sarajeva, a večeras će kutija sa izrezbarenim likom Džibonija biti poklonjena i gostu iz Hrvatske.

 

Džez svirka na platou i u holu

 

Jučerašnji program Džez festa počeo je na platou Centra za kulturu u 18.30 časova nastupom grupe Mehanički balet (ex Teatar Bizar), a potom je publika uživala u džez zvucima na otvorenom Bana Lalića i MVP.

Bane Lalić MVP

Bane Lalić MVP (Foto: Đorđe Đoković)

Mehanički balet

Mehanički balet (Foto: Đorđe Đoković)

Tačku na sinoćno više nego dobro i u svakom smislu za povalu džez veče, stavio je u holu Centra za kulturu Vasil Hadžimanov sa Young Stars bendom, mladim muzičarima sa Berklija.

Vasil Hadžimanov & Young stars band

Vasil Hadžimanov & Young stars band (Foto: Đorđe Đoković)

Vasil Hadžimanov & Young stars band

Vasil Hadžimanov & Young stars band (Foto: Đorđe Đoković)

Vasil Hadžimanov & Young stars band

Vasil Hadžimanov & Young stars band (Foto: Đorđe Đoković)

Večeras treći dan, Džez festa, otvaraju bluzeri na platou Centra za kulturu. U 18.30 časova nastupa Pilot blues bend, a u 19.15 časova Zona B. Koncert Zlatana Stipišića Džibonija počinje u 21 čas, a nakon toga u holu Centra za kulturu od 23 časa nastupiće Bojana Stamenov (Jam innovation).

 

Zavesu na ovogodišnji 34 Džez fest spustiće pola sata posle ponoći Kepa & Free spirits uz repertoar legendarne grupe Smak.
 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 9 sati 48 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 12 sati 37 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.