Deca su ukras sveta plakat (foto: Atelje 179)
Deca su ukras sveta plakat (foto: Atelje 179)
19.06.2018, 11:45

Izložba "Deca su ukras sveta"

č: | fb:

U Ogradnoj galeriji večeras u 19 časova biće otvoren izložba dečjih radova pod nazivom "Deca su ukras sveta" likovne radionice Atelje 179.

 

Na ovoj izložbi, koja će trajati do kraja juna, biće prikazani radovi 11 polaznika likovne radionice od 4 do 14 godina. Valjevska publika će imati priliku da vidi radove Jane Dobrisavljević, Jelene Radojević, Nađe Milovanović, Valerije Jevtić, Anđelije Radojčić, Vanje Branković, Đurđe Stojanović, Vukašina Pavlovića, Nede Bošković, Petre Obradović i Nikoline Kolarević.

 

Različite generacije ove radionice, koju vodi likovna umetnica Jelena Popović, su se predstavljali valjevskoj publici nekoliko puta, a poslednji put u Ogradnoj galeriji pre tri godine.

 

U Ateljeu 179 deca uzrasta od četiri godine pa naviše uče da ukrase svoj svet. Oni u likovnoj radionici podstiču maštu, motoriku, osećaj za lepo, percepciju, pamćenje, mišljenje i emocije. Slikarska likovna radionica podstiče individualno eksperimentisanje sa različitim tehnikama i materijalima, razvijajući likovni senzibilitet i sposobnost samostalnog kreativnog likovnog izražavanja u različitim slikarskim tehnikama. Ali najbitnije od svega- deca uživaju u svoj lepoti koje samo stvaranje jednog umetničkog dela nosi.

 

Izložba u Ogradnoj galeriji "Deca su ukras sveta" je trebalo da bude otvorena prošle nedelje, ali je otkazana zbog kiše.

Aktuelno

Osnicba škola u Mionici  (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 19 sati 36 minuta

Mionički osnovci ostvarili značajan uspeh na takmičenjima

Mionički osnovci ostvarili su značajne rezultate na republičkom takmičenju iz engleskog jezika, okružnom takmičenju iz programiranja, okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, kao i...