Big bend Karaganda  (foto: Big bend Karaganda )
Big bend Karaganda (foto: Big bend Karaganda )
13.09.2018, 08:48

Big bend Karaganda večeras na platou Centra za kulturu

č: | fb:

Večeras od 20 časova na platou Centra za kulturu nastupa Big bend Karaganda. Ovaj kazahstanski džez bend je jedan od najpopularnijih profesionalnih ansambala u državnoj koncertnoj asocijaciji grada Karagande.

 

Big bend Karaganda je osnovan 1994. i danas ima 25 članova. Za kratko vreme bend je postao laureat brojnih festivala u Kazahstanu i inostranstvu, uključujući festivale održane u Rusiji i bio je brzo prepoznat među ljubiteljima džez muzike. Koncerti orkestra sa zaslužnim izvođačima republike D. Khairollin i virtuoznim pijanistom A. Proninom publika je dugo pamtila. 

 

U svom repertoaru orkestar ima dela kompozitora Kazahstana, kao i najpoznatija dela stranih džez kompozitora, uključujući Geršvina, Bernštajna, i najpoznatije džez standarde.

 

Koncerti uz učešće džez orkestra iz Karagande uvek se održavaju na visokom nivou, u prepunim salama.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 9 sati 43 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 12 sati 20 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara