Nada Kolundžija (foto: www.muzika.edu.rs)
Nada Kolundžija (foto: www.muzika.edu.rs)
25.10.2018, 09:04

Koncert Nade Kolundžije

č: | fb:

U okviru koncertne sezone "Sva lica muzike", jedna od srpskih najznačajnijih pijanistkinja, Nada Kolundžija će u svečanoj sali valjevske muzičke škole od 19.30 izvesti koncert u okviru svoje ovogodišnje turneje "Udah-Izdah zvuka".

 

Projekat podržan od Ministarstva kulture i informisanja, predviđa nastupe u šest srpskih gradova, među kojima je i Valjevo. Ovaj program jeste koncertna promocija trostrukog albuma UDAH/IZDAH - Mala antologija muzike za klavir, koji je proglašen Albumom godine 2017. od strane prestižnog kulturnog magazina, Muzika klasika.

 

Izdanje se sastoji iz tri kompakt diska sa preko tri sata muzike i prateće knjige na srpskom i engleskom jeziku. Izdavač je Vertical Jazz Production, Beograd. 

 

Publika će na koncertu imati retku priliku da čuje аkustični klavir u kombinaciji sa muzičkom matricom i klavirom igračkom, kao i kompozicije za muzičku kutijicu. Koncert će biti propraćen slajd prezentacijom sa tekstovima, fotografijama i delovima partitura. Od snimljenih video materijala sa turneje biće montiran dokumentarni film a umetnica će muzičkoj školi pokloniti po primerak izdanja.

 

Kao naš najznačajniji interpretator i promoter savremene muzike, Nada Kolundžija je svojim istančanim ukusom sastavila zbirku koja "ozvučava" burno stoleće muzike, u širokom luku od avangardne i eksperimentalne muzike, preko minimalizma i postminimalizma, do misticizma, filmske muzike i džeza.


Knjiga sadrži iskaze kompozitora, koji su pisani posebno za ovu priliku, što Antologiju čini jedinstvenom u svetu muzičkih izdanja. Tu se nalaze i biografije kompozitora kao i eseji o pijanizmu Nade Kolundžije . Ovaj antologijski projekat sažima energiju njenog bogatog iskustva na polju istraživanja i izvođenja savremene muzike.

Aktuelno

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 1 sati 36 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 19 sati 35 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...