Narodni muzej Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Narodni muzej Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
26.11.2018, 09:38

Flauta u Muzeju

č: | fb:

Kraj novembra, i ove godine, u valjevskom Muzeju zvuči kroz flautu. Najtalentovaniji flautisti valjevske muzičke škole, danas od 19 časova izvode muziku baroka, klasicizma, romantizma i modernog doba pisanu za ovaj instrument.

 

Ovaj koncert je ujedno i prva "generalna" proba mladih umetnika za nastup na renomiranom takmičenju flautista koje se svakog decembra održava u beogradskoj muzičkoj školi "Josip Slavenski". MŠ "Živorad Grbić" će se na ovom takmičenju predstaviti sa oko 20 učenika flaute iz klasa profesorki Slobodanke Vasiljević Ljujić, Mine Radić i Tijane Radović.

 

Prvih jedanaestoro sa ove šampionske liste, Valjevci će čuti večeras u Muzeju, a sledeći muzikalni sastanak,flautistiškole zakazuju Valjevcimana istom mestu u isto vreme, u četvrtak, 6. decembra kada će se predstaviti još jedna grupa talentovane dece čija muziika kroz flautu zvuči.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 19 sati 59 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 22 sati 36 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara