Registracija Prijava preko FB
Narodni muzej Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Narodni muzej Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
26.11.2018, 09:38

Flauta u Muzeju

č: | fb:

Kraj novembra, i ove godine, u valjevskom Muzeju zvuči kroz flautu. Najtalentovaniji flautisti valjevske muzičke škole, danas od 19 časova izvode muziku baroka, klasicizma, romantizma i modernog doba pisanu za ovaj instrument.

 

Ovaj koncert je ujedno i prva "generalna" proba mladih umetnika za nastup na renomiranom takmičenju flautista koje se svakog decembra održava u beogradskoj muzičkoj školi "Josip Slavenski". MŠ "Živorad Grbić" će se na ovom takmičenju predstaviti sa oko 20 učenika flaute iz klasa profesorki Slobodanke Vasiljević Ljujić, Mine Radić i Tijane Radović.

 

Prvih jedanaestoro sa ove šampionske liste, Valjevci će čuti večeras u Muzeju, a sledeći muzikalni sastanak,flautistiškole zakazuju Valjevcimana istom mestu u isto vreme, u četvrtak, 6. decembra kada će se predstaviti još jedna grupa talentovane dece čija muziika kroz flautu zvuči.

Aktuelno

Krušik (foto: Đorđe Đoković)
U vojnoj fabrici Pre 7 sati 40 minuta

Dve radnice Krušika lakše povređene

U pogonu preduzeća Krušik u Valjevu, juče oko 19.30 došlo je do rasprskavanja alata za kompletiranje kapisle usled čega su dve radnice zadobile lakše telesne povrede, saopšteno je iz valjevske...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Još jedna donacija za Valjevsku bolnicu Pre 1 dan 3 sati

"Vega" kupila uređaj za Službu urologije

Valjevska kompanija "Vega" sa 1,7 miliona dinara finansirala je nabavku uređaja fleksibilni cistoskop za Službu urologije Opšte bolnice Valjevo. Uređaj je već instaliran i njegovom upotrebom...  · 2 komentara