Valjevski filmski susreti (foto: Tijana Radovanović i Nadežda Todorović)
Valjevski filmski susreti (foto: Tijana Radovanović i Nadežda Todorović)
04.12.2018, 10:33

Filmske radionice za osnovce srednjoškolce

č: | fb:

U okviru ovogišnjeg festivala "Valjevski filmski susreti", koji se održava od 13. do 16. decmbra, biće organizovane dve filmske radionice za osnovce i srednjoškolce.

 

Zainteresovani osnovci, učenici od petog do osmog razreda, imaće priliku da učestvuju u edukativnoj radionici pod nazivom "Mali film". Cilj radionice je popularizacija filmske umetnosti kod najmlađih kroz praktične vežbe i igre koje će za rezultat imati kratko filmsko ostvarenje koje će biti prikazano na završnoj večeri festivala.

 

Srednjoškolci će moći da učestvuju u radionici animiranog filma koju će voditi Nikola Majdak junior i Ana Nedeljković. Kratkometražni animirani filmovi iza kojih stoji ovaj nagrađivani autorski tandem, naslovi "Rabittland" i "Neputovanja", imali su svoje premijere na čuvenom "Berlinskom filmskom festivalu". Za film "Rabittland" Nikola Majdak junior je na ovom festivalu nagrađen Kristalnim medvedom.

  

"Mali film" drugi put zaredom u sklopu ovog festivala priređuje organizacija "Filmkultura" u saradnji sa Valjevskom kulturnom mrežom (VAKUM).

 

Rok za prijavu na obe radionice je 10. decembar, a zainteresovani mogu poslati svoje prijave na [email protected]. Broj mesta je ograničen, a učešće besplatno.

 

Valjevski filmski susreti

Valjevski filmski susreti (Foto: Tijana Radovanović i Nadežda Todorović)

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 10 sati 12 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 2 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 5 sati 37 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...