Registracija Prijava preko FB
Valjevski filmski susreti (foto: Tijana Radovanović i Nadežda Todorović)
Valjevski filmski susreti (foto: Tijana Radovanović i Nadežda Todorović)
04.12.2018, 10:33

Filmske radionice za osnovce srednjoškolce

č: | fb:

U okviru ovogišnjeg festivala "Valjevski filmski susreti", koji se održava od 13. do 16. decmbra, biće organizovane dve filmske radionice za osnovce i srednjoškolce.

 

Zainteresovani osnovci, učenici od petog do osmog razreda, imaće priliku da učestvuju u edukativnoj radionici pod nazivom "Mali film". Cilj radionice je popularizacija filmske umetnosti kod najmlađih kroz praktične vežbe i igre koje će za rezultat imati kratko filmsko ostvarenje koje će biti prikazano na završnoj večeri festivala.

 

Srednjoškolci će moći da učestvuju u radionici animiranog filma koju će voditi Nikola Majdak junior i Ana Nedeljković. Kratkometražni animirani filmovi iza kojih stoji ovaj nagrađivani autorski tandem, naslovi "Rabittland" i "Neputovanja", imali su svoje premijere na čuvenom "Berlinskom filmskom festivalu". Za film "Rabittland" Nikola Majdak junior je na ovom festivalu nagrađen Kristalnim medvedom.

  

"Mali film" drugi put zaredom u sklopu ovog festivala priređuje organizacija "Filmkultura" u saradnji sa Valjevskom kulturnom mrežom (VAKUM).

 

Rok za prijavu na obe radionice je 10. decembar, a zainteresovani mogu poslati svoje prijave na [email protected] Broj mesta je ograničen, a učešće besplatno.

 

Valjevski filmski susreti

Valjevski filmski susreti (Foto: Tijana Radovanović i Nadežda Todorović)

Aktuelno

Darija Ranković (foto: Đorđe Đoković)
Iz redakcije Pre 14 sati 2 minuta

Da li su u Srbiji samo Maje i Barbare žene?

Skoro me nisu dirnule neke reči kao one koje je izgovorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na skupu u organizaciji SNS "Jake žene za jaku Srbiju", da će "nastaviti da se bori za pristojnu...  · 21 komentara

Deponija (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Iz republičkog i opštinskog budžeta Pre 11 sati 39 minuta

Dva miliona dinara za uklanjanje deponije

Ministarstvo zaštite životne sredine je opštini Mionica opredelilo 1,5 milion dinara za uklanjanje divlje deponije koja je locirana na desnoj obali reke Ribnice u selu Mionica, dok je Mionica...

Narodna skupština (foto: Kolubarske.rs)
Bez kraja Pre 12 sati 58 minuta

Jopet mož’ da bidne, al’ ne mora da znači...

Polemika oko toga da li je osuđenom zbog ratnog zločina na zatvor u odgovarajućem trajanju mesto u narodnoj skupštini (manje i o javnim istupima takvih, osobito u svojstvu predavača na vojnim...