Plakat Sastanak na žici
Plakat Sastanak na žici
07.12.2018, 10:05

Zajednički koncert muzičkih škola Velenja i Valjeva

č: | fb:

Prvi vikend decembra u valjevskoj muzičkoj školi je ove godine rezervisan za gitaru. U godini u kojoj obeležava 65 godina postojanja, MŠ "Živorad Grbić", finale 2018. godine praznuje kroz dva velika muzička događaja posvećena ovom instrumentu.

 

Večeras (7.12.) u koncertnoj sali škole, s početkom u 19.30 časova, zazvučaće "Sastanak na žici", zajednički koncert muzičkih škola Velenja i Valjeva predstavljen kroz zvuk valjevskih solista i velenjskog orkestra gitare, a 8. i 9. decembra na istom mestu organizovan je jubilarni 10. Međunarodni valjevski festival gitare –VART.

 

- Izuzetno smo srećni što će gostovanje prijatelja iz Velenja najaviti i jubilarni VART jer bolja i efektnija uvertira za ovaj sjajan festival se nije mogla desiti. Koncert "Sastanak na žici" ujediniće u petak odseke gitare dve škole, i kroz muzikalnu mladost Velenja i Valjeva potvrditi prijateljstvo i važnost negovanja saradnje na svim poljima kada su ova dva grada u pitanju. Jako smo ponosni što je MŠ "Živorad Grbić" institucija koja prikazuje najlepše lice te saradnje – ono umetničko. Nakon prvog zajedničkog koncerta "Bliski susret muzikalne vrste", održanog u našoj školi 2016. godine, prošle jeseni priređen je koncert "Muzika zbližava" u Velenju. Ovaj, treći po redu, u Valjevu će u petak predstaviti najbolje soliste odseka gitare valjevske muzičke škole i vrlo interesantan, efektan i popularan orkestar gitare MŠ "Fran Korun Koželjski". Retke su prilike da u našem gradu slušamo orkestre a činjenica da ćemo na podijumu muzičke škole imati orkestar gitare kroz izvođenje klasičnih i modernih plesova iz celog sveta, ja verujem, po prvi put u istoriji koncertnog života Valjeva, svakako jeste jedna lepa ekskluziva i razlog da Valjevci petak veče provedu u svojoj muzičkoj školi - kaže direktorka muzičke škole, mr Suzana Radovanović Perić.

 

Nakon koncerta "Sastanak na žici" u okviru 10. VARTA, pored takmičarskog dela koji će okupiti oko 50 najtalentovanijih gitarista iz regiona i najrenomiranije profesore srednjih škola i muzičkih akademija, Valjevci će imati priliku da čuju sjajan NS Guitar Quartet, jedini kvartet gitara u regionu koji na vrlo zanimljiv način interpretira najpopularnija dela umetničke muzike.

 

Ovaj ansambl će svečano otvoriti festival, 8. decembra , u 20 časova a zavesa na ovogodišnji VART biće spuštena u nedelju, 9. decembra u 19 časova kada će se slušati muzika pobednika festivala.

 

Plakat Valjevski festival gitare

Plakat Valjevski festival gitare

Generalni pokrovitelj ove lepe gitarske dominacije u našem gradu je Grad Valjevo uz značajnu podršku firmi VEGA i Metalprom.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 12 sati 38 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 15 sati 15 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara