Trka beba (foto: Đorđe Đoković)
Trka beba (foto: Đorđe Đoković)
24.08.2014, 07:39

Završavaju se “Tešnjarske”

č: | fb:

Pretposlednje Tešnjarsko veče bilo je posvećeno folkloru. Zbog kiše su nastupi kulturno-umetničkih društava Đerdan, Krušik, Izvor, Sveti Georgije, Valjarice, održani na sceni Centra za kulturu.

Veče folklora

Veče folklora (Foto: Đorđe Đoković)

U zatvorenom prostoru koncert je održao i Lazar Avramović, sa temom “World Music”.

Laza Avramović

Laza Avramović "World music" (Foto: Đorđe Đoković)

Prvi vek Valjevske gimnazije u fotografiji je kroz video prezentaciju prikazao Milivoje Mićko Milinković, u svečanoj sali te škole. Milinković u Valjevskoj gimnaziji radi od 1978. godine, a poslednjih nekoliko godina prikuplja stare fotografije, od kojih je za ovo veče izdvojio 115, koje govore o bogatom istorijatu škole u prvih sto godina. Tako su prikazane fotografije zgrada u kojima je Gimnazija radila, nastavničkih kolektiva, učenika, istaknutih đaka i radnika ove škole, kao i fotografije sa ekskurzija, sportskih susreta. Milinković kaže da je ideja da se povodom 150 godina škole napravi monografija „Vek i po rada Valjevske gimnazije“.

Prvi vek Valjevske gimnazije u fotografiji

Prvi vek Valjevske gimnazije u fotografiji (Foto: Đorđe Đoković)

Trka beba

Jedan od najzabavnijih događaja svakako je bila trka beba, održana na Desankinom vencu. Bebe su pre kiše uspele da prepuze obeležene staze. Za takmičenje u tri kategorije je bilo prijavljeno čak 60 mališana. Najbrže bebe uzrasta do 12 meseci su Voja Pavlović, Vuk Masalović i Dimitrije Jovanović, srednjeg uzrasta od 12 do 18 meseci Danilo Pavlović, David Dimitrijević i Julijana Žarković, a među mališanima od 18 do 24 meseca prva tri mesta su osvojile Lena Begović, Kruna Strahinjić i Ognjen Jovanović. Nagrade su obezbeđene uz pomoć Doma zdravlja „Hemikal“.

Trka beba

Trka beba (Foto: Đorđe Đoković)

Druženje za kraj

Uz uobičajene sadržaje u Tešnjaru, gde su se svake večeri predstavljali izlagači meda, rakije, kupinovog vina, različitih rukotvorina od odeće do nakita, druženje za kraj održano je u Etno kutku Udruženja domaćina, a sa Valjevskom pivarom u gornjem delu stare čaršije.

Druženje sa Valjevskom pivarom

Druženje sa Valjevskom pivarom (Foto: Đorđe Đoković)

U završnici “Tešnjarskih večeri” bilo je prostora i za ljubimce, pa je tako održan izbor kraljevskog ljubimca.

Izbor kraljevskog ljubimca

Izbor kraljevskog ljubimca (Foto: Đorđe Đoković)

Poslednje veče ove letnje manifestacije posvećeno je mladima, pa će večeras (nedelja) na letnjoj pozornici od 18 časova do jedan sat iza ponoći biti održan “House Music Festival”.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 2 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara