01.10.2015, 16:25

Projekat „Mi bismo to ovako“

č: | fb:

„Mi bismo to ovako“, naziv je projekta Internet novina Kolubarske.rs, koji sufinansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. U ovaj projekat uključeni su učenici Valjevske gimnazije, koji će pisati o problemima sa kojima se suočavaju mladi, kako neke od njih rešiti, o svojim uspešnim i talentovanim vršnjacima, o zanimljivim pojavama i događajima..., šaljući poruku – mi bismo to ovako!

Konkurišući sa projektom “Mi bismo to ovako” kod Ministarstva kulture i informisanja, naveli smo da su Internet novine Kolubarske.rs u svojojoj misiji, između ostalog, postavile za cilj i afirmaciju mladih talenata i prostor za njihovo izražavanje. U kratkom periodu izlaženja, za prvih devet meseci, objavili smo 164 teksta o mladima, njihovim uspesima, dostignućima, akcijama, idejama.

Sticanjem novih znanja i veština iz oblasti informisanja učesnici projekta će neposredno i posredno pozitivno uticati na razvoj medijske pismenosti u svojoj sredini. Intevjuisanjem većeg broja mladih, srednjoškolskog i studenstskog uzrasta, isticanjem pozitivnih primera i iznošenjem predloga rešenja, doprineće kako afirmaciji aktera, tako i stimulisanju većeg broja mladih da, aktivnim učestvovanjem u društvenim tokovima, podižu svoj nivo konkurentnosti i popravljaju polažaj mladih u društvu.

Problemi sa kojima se suočava naše društvo u najvećoj meri okupiraju pažnju medija. Mladi u medijskom prostoru nisu adekvatno zastupljeni pa tako nisu u mogućnosti da se direktno uključe u proces rešavanja svojih problema, kao ni da ostvare značajniji uticaj na donosioce odluka. Mislimo da će realizacijom ovog projekta, mladi podići nivo svog uticaja na odluke koje se tiču njihove budućnosti. 

Realizacija projekta podrazumeva i obuku sedam srednjoškolaca za rad u Internet novinama, sticanje osnovnih znanja o novinarstvu i fotografiji, kao i obuku u administraciji i uređivanju sajta. Tako su naši saradnici postali, vredni i talentovani, učenici Valjevske gimnazije, Andrijana Kovačević, Đurđina Marić, Sara Jovanović, Marija Josipović, Andrijana Čarapić, Mateja Manojlović i Marko Paramentić.

Gimnazijalci

Gimnazijalci (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 4 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara