Delegacija Politike i Osečine (foto: Dragan Savić)
Delegacija Politike i Osečine (foto: Dragan Savić)
13.09.2014, 20:08

Politikin venac na Ribnikarov grob

č: | fb:

U porti lokalne crkve u Peckoj,kod Osečine, delegacija beogradske "Politike" odala je poštu svom osnivaču i prvom uredniku Vladislavu F. Ribnikaru.

Delegaciju najstarijeg dnevnog lista u Srbiji predvodila je sadašnja urednica Ljiljana Smajlović, dok je delegaciju Opštine Osečina predvodio zamenik predsednika Milan Simić.Rezervni kapetan Vladislav F. Ribnikar (1871-1914) smrtno je ranjen 1. septembra 1914, u Prvom svetskom ratu, na frontu u zapadnoj Srbiji, na Rožnju -  najvišoj koti Sokolskih planina.

Sahranjen je u zasebnoj grobnici pored crkve u Peckoj, u kojoj se nalazi spomen kosturnica sa zemnim ostacima nekoliko stotina izginulih srpskih ratnika, uglavnom iz Moravske divizije.

Tokom današnje posete delegacije "Politike" dogovorena je saradnja te medijske kuće i lokalne samouprave u Osečini.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 2 sati 58 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 47 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.