Radovi na pešačkom mostu (foto: Dragana Nedeljković)
Radovi na pešačkom mostu (foto: Dragana Nedeljković)
18.11.2014, 09:45

Pešački most preko Ubače do kraja februara

č: | fb:

Prvi pešački most preko reke Ub u gradskoj zoni, čija je izgradnja počela pre mesec dana, biće završen u ugovorenom roku, do februara naredne godine. Most, koji će povezati Sportsko-rekreativni centar „Školarac“ sa naseljem Vašarište, gde je buduća opštinska zgrada i Stanica policije, biće dugačak 33 metra i širok između tri i pet metara. Vrednost projekta je 5,5 miliona dinara, investitor je Opština Ub, a izvođač radova Preduzeće „Kolubara Građevinar“ iz Lazarevca. Opština Ub, paralelno sa otklanjanjem posledica majskih poplava, nastavlja sa započetim investicijama i ulaganjem u infrastrukturu.

-Obećali smo da ćemo ranije izgraditi ovaj pešački most, ali iz dobro poznatih razloga, nismo pre mogli da krenemo sa realizacijom projekta. Očekujemo početkom naredne godine da će most biti završen, što će pešacima omogućiti brži i lakši prelazak sa jedne na drugu stranu grada. To je, inače, bio i zahtev naših građana prethodnih godina. Takođe, završetkom investicije malo će se rasteretiti dva drumsko-pešačka mosta na Ubači, koji su jedina komunikacija kroz centar grada za naše sugrađane  – navodi predsednik Opštine Ub Darko Glišić.

Glišić, Marković, Minić

Glišić, Marković, Minić (Foto: Dragana Nedeljković)

Prema rečima Marijane Marković, direktorke Preduzeća “Kolubara Građevinar” posao na gradilištu odlično napreduje i trenutno se, u priobalnom delu, završavaju temelji sa kosim stubovima mosta.

“Pri kraju su radovi u zemlji, to jest postavljanje betona i armature. U bravarsko-stolarskoj radionici će do januara biti završena noseća konstrukcija mosta, a radovi na njegovom postavljanju planirani su početkom februara. Svi poslovi biće okončani krajem februara, kada će novi pešački most biti otvoren”, kaže o  dinamici i rokovima izvođenja radova Marijana Marković.

Novi gradski trg

Na prostoru Vašarišta, u neposrednoj blizini pešačkog mosta na Ubači, pri kraju su i građevinski radovi na dva nova objekta - opštinskoj zgradi i Stanici policije. Planirano je da ovaj prostor bude novi gradski trg.

- Očekujem da do kraja godine zgrada Policijske stanice bude stavljena u funkciju, odnosno da se neophodni radovi završe, a da se ona kasnije polako oprema za naše beskućnike, pripadnike ubske policije. Oni nemaju gde da borave i nemaju uslove za normalan rad, jer su od maja, kada je zgrada Stanice policije uništena u poplavama, smešteni u zgradu Vojnog odseka. Što se tiče nove opštinske zgrade, rok za završetak radova je mart 2015. godine. Mi planiramo da se između aprila i maja polako useljavamo u novu zgradu, a da u vremenu koje dolazi oplemenimo čitav prostor koji se ovde nalazi. Pored Parka prijateljstva, koji ćemo graditi sa svojim prijateljima i partnerima iz Kine, u neposrednom okruženju je predviđeno još nekoliko sadržaja, čime će ova celina dobiti moderne obrise, ulepšati naš grad i svima nam biti na ponos -  ističe prvi čovek ubske opštine.

Nova Stanica policije

Nova Stanica policije (Foto: Dragana Nedeljković)

Glišić kaže da lokalna samouprava ima i nekoliko planova vezanih za drugu stranu reke Ub, gde se nalazi “Školarac”, jer bi trebalo upotpuniti ponudu tog sportsko-rekreativnog centra. 

- Razgovarao sam sa predsednikom Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandrom Boričićem, koji mi je obećao da će obezbediti donatorska sredstva za četiri stambena objekta, dok će izgradnju jednog odbojkaškog terena oni finansirati. To znači da će značajna suma novca doći u našu opštinu, a na nama je da je rasporedimo na najbolji mogući način, kako bi sve uklopili u jednu lepu celinu – rekao je predsednik Opštine Ub Darko Glišić.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 3 sati 55 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 5 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 sati 5 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 1 komentar

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 3 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara