Radovi na autoputu od Ruklade prema Lajkovcu (foto: Dragana Nedeljković)
Radovi na autoputu od Ruklade prema Lajkovcu (foto: Dragana Nedeljković)
27.11.2014, 21:45

Nadvožnjak u Rukladi otvoren za saobraćaj

č: | fb:

Na delu autoputa od Uba do Lajkovca na putnom Koridoru 11, danas je zvanično pušten u saobraćaj nadvožnjak u Rukladi, dok će radovi na samoj deonici biti završeni  30. novembra. Pre otvaranja, novoizgrađeni objekat je predat na upotrebu ubskoj opštini i lokalnoj Direkciji za uređenje i izgradnju Uba.

Nadvoznjak u Rukladi

Nadvoznjak u Rukladi (Foto: Dragana Nedeljković)

-Lokalna samouprava danas je od Koridora Srbije i Puteva Srbije dobila na upotrebu nadvožnjak u Rukladi, a mi smo ga odmah pustili u saobraćaj. Obilaznica je zatvorena, tako da je saobraćaj na delu autoputa Ub - Lajkovac jedino moguć preko novog nadvožnjaka. Sama trasa autoputa od Uba do Lajkovca u nedelju će biti završena, kada očekujemo i posetu ministarke saobraćaja, građevine i infrastructure Zorane  Mihajlović. Izgradnja celokupne trase autoputa od Beograda do granice sa Crnom Gorom u budućnosti će mnogo značiti za ubsku opštinu, otvoriće mnoge perspektive razvoja naše poljoprivrede i privrede, tako da smo mi, kao lokalna samouprava, zahvalni resornom ministarstvu i Vladi Republike Srbije na ovom projektu – izjavio je zamenik predsednika Opštine Ub Aleksandar Jovanović Džajić prilikom puštanja u saobraćaj nadvožnjaka u Rukladi.

Aleksandar Jovanović Džajić

Aleksandar Jovanović Džajić (Foto: Dragana Nedeljković)

Kako je objasnio Blagoje Conić iz Direkcije za uređenje i izgradnju, danas je urađena tehnička primopredaja nadvožnjaka, čija je dužina 300 metara, raspon 98, dok je po sto metara na obe strane navozna rampa. 

- Nadvožnjak je zvanično prenet na opštinu Ub, kao objekat u našoj nadležnosti i mi ćemo ga koristiti sve dok se ne obavi tehnički pregled za celu trasu autoputa kroz našu teritoriju, koji će biti tokom naredne godine. Pošto dosadašnja obilaznica više nema svrhu, zatvara se koridor autoputa, jer ima odbojne ograde, koje će onemogućiti vozače da prolaze i ovom deonicom ispod nadvožnjaka. To znači da se samo preko nadvožnjaka može za Lajkovac – kaže Conić.

Od 12,5 kilometara, koliko iznosi ukupna dužina deonice autoputa od Uba do Lajkovca, 1,3 kilometara biće dugačke mostovske konstrukcije.

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 23 sati 55 minuta

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...

Karate klub 014 Valjevo (foto: Karate klub 014 Valjevo)
Na Državnom prvenstvu Pre 23 sati 54 minuta

Šest medalja za karatiste Karate kluba 014 Valjevo

Na Državnom prvenstvu za poletarce, nade i pionire u karateu, koje je održano u Mladenovcu, valjevski mladi karatisti osvojili su šest odličja. Karate klub 014 Valjevo nastupio je sa osam takmičara.