<p>Delegacija Če&scaron;ke sa rukovodstvom &nbsp;Osečine</p> (foto: Dragan Savić)
<p>Delegacija Če&scaron;ke sa rukovodstvom &nbsp;Osečine</p> (foto: Dragan Savić)
28.05.2014, 18:52

Pomoć i za Osečinu iz Republike Češke

č: | fb:

U okviru obilaska poplavljenog područja u opštinama sa kojima Republika Češka ima razvijene prijateljske odnose, posle Valjeva, a pre Loznice, Osečinu je posetila ambasadorka u Beogradu Ivana Hlavsova, sa saradnicima Lubošom Jozom, ekonomskim savetnikom, zatim Veronikom Senjukovom, konzulom  i Vlastimil Janoš, direktorom kompanije VHS – Moravija, koja je u ovoj opštini realizovala donatorski projekat izgradnje vodovodne mreže za seosku mesnu zajednicu Belotić.

U razgovoru sa opštinskim rukovodstvom na čelu sa Nenadom Stevanovićem, predsednikom Opštine, kao i prilikom obilaska terena, sagledane su posledice poplave, a opštini je uručena pomoć u vidu sredstava za dezinfekciju i prečišćavanje vode.

Ambasadorka Hlavsova je podsetila da je Češka slične nevolje imala 2002. godine i da je to razlog više što je ovog puta narod iz ove prijateljske države pokazao veliku solidarnost prema Srbiji u nesreći koja ju je zadesila.

-  Sa Osečinom već imamo odlične prijateljske odnose i uspešnu saradnju. Ovde su realizovani neki projekati međunarodne razmene i pomoći, a sada nam je želja da dobrim prijateljima i partnerima što više pomognemo u njihovoj nevolji. Doneli smo simboličnu pomoć, anašoj Vladi u Pragu predložićemo da osim novčane i robne pomoći koju narod Češke uveliko prikuplja, pomognemo oko nabavke drobilice za mlevenje kamena za popravku i izgradnju puteva, onda goriva za mehanizaciju, kao i agregata i isušivača vlage – rekla je Ivana Hlavsova.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 14 sati

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 16 sati 37 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara