Bojan Pajtić u Mionici (foto: kolubarske.rs)
Bojan Pajtić u Mionici (foto: kolubarske.rs)
04.12.2014, 16:27

Pajtić u Mionici

č: | fb:

Zahuktava se kampanja za vanredne lokalne izbore u Mionici, pa je danas tu varošicu, na verski praznikVavedenje, posetio Bojan Pajtić, predsednik Demokratske stranke (DS). Njegovi domaćini, koji o toj poseti gotovo da nikog od medija nisu obavestili, kao ni Okružni odbor ili stranačka centrala u Beogradu, Pajtića su „promovisali“ na štandu u centru, potom je bivao u nekom od kafića, a onda i u Kulturnom centru. Koliko nam je znano, poseta nekom od dobrih domaćina, iz stare demokratske kuće, kojih ima, nije bila planirana.

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, socijaldemokrate Borisa Tadića neće učestvovati na ovim izborima kako „Pajtićevim demokratama ne bi skidali glasove“. Moguće je da njihovo povereništvo još nema snage za ozbiljan posao poput kampanje i kontrole izbora, a u redovima SDS-a, što je slučaj u gotovo svim strankama, posebno pred izbore, ima raznih „cvećki“, koje i „nisu za diku“.

 

Štand SNS u Mionici

Štand SNS u Mionici (Foto: Kolubarske.rs)

Gotovo tik do demokrata, štandove su danas imali i naprednjaci (SNS), koji su „varili vruću rakiju“. Njihov stalni gost je Darko Glišić sa Uba, koji je danas, zarad kampanje, otišao i do Lučana, gde će 28. decembra takođe biti izbori. Uz Glišića, prodefilovali su i Andrej Vučić, premijerov brat, pa Milorad Grčić, generalni direktor RB Kolubara, kao i šefovi lokalni distribucija iz Lazarevca i Valjeva, Veselin Šiljegović i Zoran Nikolić. Te dve distribucije snabdevaju strujom Mioničku opštinu, pa je, sa prvim na listi Bobanom Jankovićem, predsednikom Privremenog organa, dogovorena rekonstrukcija 5,6 kilometara niskonaponske mreže.

Kampanju naprednkaka „od kuće do kuće“ rade momci van Mionice, to im je partijski zadatak i angažman, smešteni su u „Gringu“. Dobro opremljeni, sa pristojnim dnevnicama, za svako selo imaju po „vodiča“. Očito je da, bez obzira na Vučićevu popularnost, SNS ništa ne prepušta slučaju.

tand SPS u Mionici

Štand SPS u Mionici (Foto: Kolubarske.rs)

Treća izvesna lista je SPS-JS, lako je moguće bez PUPS-a, o čemu se i sinoć sastančilo uz prisustvo čelnika Okružnog odbora iz Valjeva. Ipak, konačnu reč o svemu, čak i o izgledu liste, daće stranačke centrale. Pre svih, predsednici Ivica Dačić (SPS) i Dragan Marković Palma (JS), čiji mionički čelnik garantuje 400-500 glasova, eventualno i Milan J. Krkobabić (PUPS).

Koliko god se činilo da će SRS, pogotovo posle povratka Vojislava Šešelja iz Haga, biti sigurni učesnici izbora u Mionici, gde su i u maju 2012. osvojili dva mandata, veoma bitna za kasnije često prekomponovanje vlasti, trenutno je neizvesno da li će radikali „trčati izbornu trku“. Sve, naravno zavisi od odluke Šešelja i Centralne otadžbinske uprave.

Neizvesno je da li će se na izborima pojaviti predstavnici Pokreta „Dosta je bilo“ ex ministra Saše Radulovića, kako je to najavljivano posle njegove nedavne posete Mionici. Oni bi najverovatnije učestvovali kao Grupa građana, a slično bi trebalo da bude i u Lučanima.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 23 sati 12 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 20 sati 22 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara