Socijalisti predaju izbornu listu (foto: Kolubarske.rs)
Socijalisti predaju izbornu listu (foto: Kolubarske.rs)
12.12.2014, 21:19

Tri izborne liste - SNS,SPS i DS

č: | fb:

Mionički socijalisti, u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom, predali su danas izbornu listu za vanredne lokalne izbore, koji će biti održani 28. decembra. Prvi na listi je predsednik mioničkih socijalista Dragan Gavrilović, dok je kandidat ove koalicije za predsednika Opštine mladi socijalista Ivan Milinović, diplomirani veterinar. Poslednji dan, pred isticanje roka u ponoć, izbornu listu predala je i Demokratska stranka, koja na lokalne izbore u Mionici izlazi samostalno, a prvi na listi i predsednički kandidat je Milan Gavrilović.

Izbornu koalicionu listu sa 39 odbornička kandidata, ranije je predala SNS na kojoj su i odbornički kandidati NS, SDPS, SPO i DSS. Prvi na listi i kandidat za predsednika mioničke opštine je Boban Janković, predsednik Privremenog organa. Tako će Mioničani na vanrednim lokalnim izborima 28. decembra birati između tri liste, naprednjaka, socijalista i demokrata.

Opštinska izborna komisija, čiji je predsednik Miloje R. Stanković (SNS), donela je odluku da će se 28. decembra glasati na dosadašnjih 38 biračkih mesta. Po dva će biti u samoj Mionici, Selu Mionici i selu Osečenici. To je stara „izborna geometrija“ iz vremena 1990-tih i prinudne vlasti SPS-a, kada su velika „crvena“ sela, poput Osečenice, deljena na dve izborne jedinice, a velika opoziciona sela, poput Dučića ili Popadića, od dotadašnje dve „sabijana“ u jednu izbornu jedinicu. Takođe je zanimljivo da SNS ima 18 predsednika biračkih odbora, DS 11, SPS 7, a SRS dva predsednika. Obrazloženo je kako je to urađeno na osnovu rezultata izbora u maju 2012. godine. 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 3 sati

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 49 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.