Domaći tim i valjevski Radnički  (foto: Dragan Savić)
Domaći tim i valjevski Radnički  (foto: Dragan Savić)
29.12.2014, 10:02

Nema para za nastavak?

č: | fb:

Posle uspešne godine u kojoj je prvo kao vicešampion Okružne lige (zahvaljujući fuziji Krušika i Budućnosti) izborio povratak u Zonu Drina, a onda sa 23 boda - pet pobeda, osam nerešenih i samo dva poraza - zauzeo sasvim solidno peto mesto u prvom delu šampionata, zonaš iz Osečine našao se pred novim iskušenjima.

- Najava da će u 2015. godini finansijska podrška za sport iz opštinskog budžeta za 15 odsto biti manja od dosadašnje zaista je zabrinjavajuća. Klupsko rukovodstvo već je procenilo da  u tom slučaju već dogodine neće biti dovoljno para za rad i takmičenje – rekao nam je Branislav Jovanović, sekretar OFK Osečine.

U klubu ističu da su svi zahvalni lokalnoj samoupravi i brojnim donatorima na dosadašnjem razumevanju i pomoći, što je omogućilo da se normalno funkcioniše i postižu dobri rezultati, ali se sada ozbiljno strahuje za budućnost najpopularnijeg sportskog kolektiva u opštini.

- Uprava se već uveliko angažovala na traženju rešenja za nastavak započetog prvenstva. Međutim, sve je u ovom trenutku pod velikim znakom pitanja. Za narednu prolećnu, a posle toga novu jesenju sezonu, za prvi tim i mlađe selekcije nije dovoljno ni 2,5 miliona dinara, a mi ne možemo da računamo ni na milion i po. Klupska sudbina zaista je neizvesna – zabrinuto konstatuje Živorad Vujičić, predsednik kluba.

Raspoloženje nije bitnije popravila ni pomalo neočekivana  donacija od zemljaka iz inostranstva u iznosu od 7.500 australijskih dolara, koju je obezbedila porodica Ivanović, ovdašnji gastarbajteri koji žive i rade na dalekom kontinentu. Novac je već stigao na račun, a donator ih je namenski usmerio za nastavak radova, odnosno fasadu na još nedovršenoj „kući fudbala” na stadionu, u kojoj su klupske prostorije i svlačionice.

- Za sada je naše redove jedino napustio defanzivni vezni Šćepović, koji je pronašao angažman u Švajcarskoj. Sastavili smo, do duše samo „na papiru”, odličan tim, verovatno, sa novim trenerom, načinili smo maksimalne uštede, ali se plašimo da će zbog nedostaka sredstava svi planovi uskoro pasti u vodu, a Osečina vrlo brzo ostati bez kluba i fudbala – jadikuje sekretar Jovanović.

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 5 sati 36 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 5 sati 37 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 5 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 5 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...