Boban Janković i Vladimir Đukanović (foto: Đorđe Đoković)
Boban Janković i Vladimir Đukanović (foto: Đorđe Đoković)
28.12.2014, 21:16

SNS pobedio „plebiscitarno“

č: | fb:

Naprednjaci su večeras proglasili pobedu na današnjim vanrednim lokalnim izborima u Mionici. Njihov funkcioner Vladimir Đukanović, poslanik u Narodnoj skupštini Srbije, rekao je novinarima da je na izbore izašlo 71 odsto upisanih u biračke spiskove, a da je koalicija oko SNS dobila podršku 61,89 odsto građana koji su glasali. Koalicija SPS-JS dobila je 20,11 odsto, a DS je osvojio 15,29 odsto glasova Mioničana izašlih na izbore.

Prema podacima iz izbornog štaba SPS-a, najviše glasova 64,70 odsto osvojila je SNS, sledi SPS sa 17,84 odsto, dok je DS osvojio 17,38 odsto glasova Mioničana izašlih na izbore.

 „Ovo je plebiscitarna pobeda SNS, građani Mionice rekli su koga žele. Ovo je i potvrda ispravnosti politike primjera Aleksandra Vučića“, kazao je novinarima Đukanović.

On nije želeo da komentariše mogućnost eventualne postizborne koalicije sa socijalistima jer je, kako je rekao, za to još rano. „Treba sačekati zvanične rezultate, a potom pitati Mioničane. Ovo su lokalni izbori“, dodao je Đukanović.

Predsednik Opštinskog odbora SPS Dragan Gavrilović kaže da su socijalisti očekivali bolji rezultat, ali "s obzirom na veliku presiju, pritiske, ucene, konačno i napade, ostvarili smo dobar rezultat".

Predsednikči kandidat DS Milan Gavrilović, koji je danas napadnut u Nanomiru, kaže da su demokrate zadovoljne izbornim rezultatom imajući u vidu sve šta se dešavalo u Mionici, ne samo danas na dan izbora. "Ovo je nezapamćena kampanja, ovako nije bilo ni devedesetih", rekao je mionički demokrata uz poruku "ne dao bog nikome prevremene izbore u Srbiji uz ovakvu presiju, torturu i napade!"

Kako bilo, pobeda naprednjaka bila je očekivana ali su veliku mrlju na današnji izborni dan bacili incidenti u Nanomiru i Mionici u kojima su pretučeni demokrata Milan Gavrilović Ćićovan i petorica aktivista SPS od, kako su rekli, njima nepoznatih osoba.

Ministar policije Nebojša Stefanović, ranije danas, poručio je da će incidenti biti istraženi i da niko neće biti zaštićen bez obzira na eventualnu partijsku pripadnost. Zanimljivo je da je Stefanović. Među napadnutima, pomenuo i aktivistu SNS, što je među Mioničanima malo ko pominjao (osim poslanika Đukanovića).

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 5 sati 3 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 6 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 2 sati 13 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 3 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 5 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara