Internet u srednjoj školi „Mionica” (foto: www.telenor.rs)
Internet u srednjoj školi „Mionica” (foto: www.telenor.rs)
26.05.2015, 10:46

Telenor internet u srednjoj školi „Mionica”

č: | fb:

Srednja škola „Mionica“ pokrivena je Telenor internetom, a učenicima je obezbeđeno brže i lakše surfovanje, zahvaljujući opremi koju im je obezbedila Telenor fondacija u okviru projekta „Internet za sve“. Menadžeri u Telenoru, zajedno sa generalnim direktorom Uveom Fredhajmom, instalirali su deset računara, tri projektora i Wi-Fi rutere.

Internet u srednjoj školi „Mionica”

Internet u srednjoj školi „Mionica” (Foto: www.telenor.rs)

„Srećni smo što smo zahvaljujući Telenor fondaciji internet u školi učinili dostupnijim i bržim u svakom trenutku. Tokom interaktivne radionice učenicima smo pokazali da pomoću interneta mogu sutra da razviju prve poslove i otvore svoje firme. Verujemo da će učenici znanje koje su danas stekli preneti i svojim drugarima“, kaže direktorka srednje škole „Mionica“ Katarina Čarapić.

Srednja škola „Mionica” postoji od 2009. godine i ima ukupno sedam odeljenja. Nastavu pohađa 178 učenika koji se obrazuju za tri različita profila: ekonomski tehničar, konobar i kuvar.

Generalni direktor Telenora Srbije Uve Fredhajm smatra da bi internet trebalo da bude dostupan svima. „Kao deo zajednice u kojoj poslujemo, želimo da svojim aktivnostima pomognemo ljudima da osete sve prednosti povezanosti  i da ih podstaknemo da internet koriste odgovorno. Nadamo se da će nova oprema doprineti informatičkom opismenjavanju mladih, što je jedan od strateških ciljeva Telenora“, kaže Uve Fredhajm.

U proteklih osam godina Telenor fondacija realizovala je više od 250 projekata i time, zajedno s partnerima, doprinela razvoju društva i lokalne zajednice. 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 33 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 3 sati 22 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.