Gosti i domaćini (foto: Dragana Nedeljković)
Gosti i domaćini (foto: Dragana Nedeljković)
20.06.2015, 19:46

Potpisale Povelju o bratimljenju

č: | fb:

Osnovna škola „Dušan Danilović“ iz Radljeva i OŠ „Sveti Sava“ iz Istočnog Novog Sarajeva u Republici Srpskoj danas su na Ubu potpisale Povelju o bratimljenju. Ovim činom krunisana je saradnja između dve obrazovne ustanove, koja je započela 2013. godine, kada su se zbratimile opštine Ub i Istočno Novo Sarajevo. U prisustvu opštinskog rukovodstva i brojnih kolega, Povolju su na svečanosti u Klubu Doma kulture potpisale Svetlana Maksimović i Danijela Mrda, direktorke škola „Dušan Danilović“ i „Sveti Sava“.

„Potpisivanje Povelje o bratimljenju predstavlja prvi korak u daljoj saradnji, koja kroz uzajamne posete, razmenu profesionalnih iskustava, ideja i primera dobre prakse, treba da doprinese unapređenju obrazovnog proseca i kvaliteta nastave u dve škole“, rekla je Svetlana Maksimović.

Svetlana Maksimovic, Danijela Mrda i Darko Glišić

Svetlana Maksimovic, Danijela Mrda i Darko Glišić (Foto: Dragana Nedeljković)

Direktorka OŠ „Sveti Sava“ Danijela Mrda smatra da je današnji čin izuzetno važan, kako za građane Istočnog Novog Sarajeva, tako i za građane Opštine Ub. „Posebno za našu decu, jer je to jedan lepi način da bratimljenje koje su započele dve opštine pre dve godine nastave naša deca za naredne naraštaje i generacije. U tome i jeste lepota današnjeg bratimljenja, jer na mladima svet ostaje, a na vama, zaposlenima, jeste da negujete bratske veze, da učite našu decu da medjusobno saradjuju, da neguju duh pravoslavlja i srpstva i u Republici Srpskoj i u Republici Srbiji“, izjavila je direktorka OŠ „Sveti Sava“ Danijela Mrda.

Čestitajući predstavnicima obe škole, predsednik Opštine Ub Darko Glišić izrazio je zadovoljstvo što su bratske veze sa Istočnim Novim Sarajevom dodatno učvršćene, a saradnja u oblasti obrazovanja konkretizovana.

„Danas dokazujemo da Povelja o bratimljenju koju smo pre dve godine potpisali sa opštinom Istočno Novo Sarajevo nije samo slovo na papiru, već da ulazimo u samu srž onoga što smo potpisali. Nadam se da će vaš primer slediti i drugi i da ćemo uskoro bliže odnose uspostaviti i na ostalim poljima, pre svega u sferi kulture i sporta, jer zajedničkom saradnjom mnogo toga korisnog i dobrog možemo da donesemo našim građanima“, rekao je Glišić.

Nakon potpisivanja Povelje, domaćini iz opštine Ub i OŠ „Dušan Danilović“ danas su dvanaestočlanoj delegaciji iz Istočnog Novog Sarajeva priredili druženje u radljevskoj školi, a potom i obilazak Rudarskog basena „Kolubara“. Gosti će sutra posetiti ubski hram Hrista Spasitelja i prisustvovati kulturno-zabavnoj manifestaciji Zlatni dan.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 1 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara