Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
13.08.2015, 11:03

Može da bude, ne mora da znači

č: | fb:

Mioničke duhove uzbudila je vest o navaodnom pomoru fazana u fazaneriji Lovačkog društva „Vojvoda Mišić“, čiji su čelnici uginulu divljač bacili po seoskim šikarama, pa „kandiše li, kandiše...“.

Podatak da kojeg su došle Kolubarske.rs potvrdili su pojedini Mioničani, čije su kuće na Dragojevića strani, u blizini fazanerije. Oni, međutim, nisu želeli da detaljnije pričaju o čemu se radi smatrajući da to, bez obzira na njihovu muku, ne bi bilo korektno jer su „stranka u sporu“ iliti „suprotna strana“.

Posle bezuspešnih pokušaja da dođemo do nekoga u kancelariji Lovačkog društva „Vojvoda Mišić“, uspostavili smo telefonski kontakt sa Miroslavom Gavrilovićem iz Paštrića, jednim od čelnih ljudi mioničkih lovaca. „Ti dušebrižnici su od jutros zvali i mene da pitaju. Rekao sam im, a to ponavljam i sada – nađite jednog mrtvog fazana, ja ću ga pojesti!“, izričit je Gavrilović.

On ne spori da je uginuća bilo, što je, veli, normalno, jer se ni živina ne može odgajiti a da poneko pile ne crkne. Nudi i podatak da je od 3.500 nabavljenih malih fazana uginulo njih 185, što je oko 5,3 odsto (ako smo dobro izračunali). Ostalo je podeljeno lovačkim udruženjima po selima, a o svemu postoji validna dokumentacija.

„Evo, u mom Paštriću svakodnedvno viđam dve grupe po deset mladih fazana. Nema govora o pomoru na fazaneriji, a pogotovo o tome kako je uginula divljač završila u seoskim šikarama!“, ponovio je Gavrilović.

Iz nekoliko izvora, međutim, saznali smo da se uginuće na fazaneriji dešavalo, te da je uginuta divljač svojevremeno završavala i u reci Ribnici. Ostaje, takođe, nejasno zbog čega su vlasnici porodičnih kuća na Dragojevića strani, koji ne spore da zbog fazanerije u blizini imaju svakodnevnih problema, bili danas toliko „zakopčani“.

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 2 sati 47 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 3 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 2 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara