Lajkovac (ilustracija)
Lajkovac (ilustracija)
14.10.2015, 07:11

Raspušten Opštinski odbor SPS u Lajkovcu

č: | fb:

Glavni odbor SPS raspustio je Opštinski odbor u Lajkovcu i formirao Privremeni organ na čijem je čelu Goran Savić. Pored Savića izabrano je još šest članova Privremenog organa, koji će obavljati sve poslove, uključujući i pripremu za izbor Opštinskog odbora.

Glavni odbor socijalista je ovu odluku doneo nakon što je predsednik Lajkovačke opštine i predsednik Opštinskog odbora SPS u toj varoši Živorad Bojičić prešao u Pokret socijalista ministra Aleksandra Vulina. Kako je rečeno na konferenciji za novinare ove partije održane sinoć u Lajkovcu, „Bojičić nije problem SPS, s obzirom na to da je on sada član druge partije“, tako da socijalisti neće tražiti njegovu smenu sa mesta prvog čoveka Lajkovca.

Goran Savić i funkcioneri SPS

Goran Savić i funkcioneri SPS

Predsednik Okružnog odbora SPS Dragan Jeremić kaže da su svi članovi opštinskog rukovodstva partije ostali u SPS, osim predsednika Živorada Bojičića, što znači da postoji kontinuitet i da se, odlaskom prvog čoveka partije, nije „urušio“ Opštinski odbor. Jeremić dodaje da se nije “urušila" ni lokalna vlast, gde su socijalisti u koaliciji sa naprednjacima. Sedam odbornika SPS u Skupštini opštine Lajkovac, koji su ostali verni partiji, su i dalje deo vladajuće koalicije, predsednik Skupštine je i dalje Jagoš Lončar, svojevremeno dugogodišnji predsednik lajkovačkih socijalista, članovi Opštinskog veća iz redova SPS su zadržali svoje funkcije, kao i ostali direktori u javnim preduzećim.

"Prema koalicionom sporazumu sa SNS, mesto predsednika Opštine je pripalo socijalistima i to je bio Živorad Bojičić, koji je sada napustio SPS, tako da on više nije naš problem. O tome da li će i dalje biti prvi čovek Lajkovca ili ne odlučiće Srpska napredna stranka, koja je koalicioni partner Pokreta socijalista Srbije, nove Bojičićeve partije“, kaže Jeremić.

Izbor novg Opštinskog odbora SPS u Lajkovcu, prema rečima Jeremića, zavisi od toga kada će biti održani lokalni izbori. „Ukoliko njih ne bude do kraja godine, onda će u naredna dva meseca biti organizovani izbori za rukovodstvo  Opštinskog odbora, a ako lokalni budu održani ranije, onda će Privremeni organ voditi partiju do izbora“, objašnjava predsednik Okružnog odbora SPS Dragan Jeremić.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 8 sati 9 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 15 sati 6 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 15 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara