Živorad Bojičić (foto: Branko Petrović)
Živorad Bojičić (foto: Branko Petrović)
24.11.2015, 10:47

Traže smenu predsednika Lajkovca

č: | fb:

Odbornici DSS i DS u Skupštini opštine Lajkovac traže smenu predsednika Opštine Živorada Bojičića (PS) i predsednika Skupštine opštine Jagoša Lončara (SPS). Zahtev za njihovu smenu, koji je podneo odbornik DSS Ranko Filipović uz podršku još 11 odbornika DSS i DS koji su potpisali peticiju, naćiće se na dnevnom redu današnje vanredne sednice lajkovačkog parlamenta.

Na peticiji za smenu čelnih ljudi Opštine Lajkovac nije se našlo i ime zamenika predsednika Skupštine opštine Bojana Milosavljevića iz SNS. Inicijator peticije Ranko Filipović kaže da smenu zamenika predsednika nisu tražili jer “to nije važna funkcija”. On nije želeo da govori o tome da li su obezbedili podršku još nekih odbornika, s obzirom na to da je 12 nedovoljno za smenu predsednika Opštine i predsednika Skupštine, rekavši kratko da su razgovarali i sa socijalistima i sa naprednjacima, ne precizirajući da li su i šta dogovorili. Kako saznajemo socijalisti neće podržati inicijativu koju su pokrenuli odbornici DSS i DS za smenu predsednika Opštine Lajkovac i predsednika Skupštine opštine.

Živorad Bojičić je na mesto predsednika Opštine Lajkovac, kao kadar SPS, izabran 2012. godine, da bi početkom oktobra ove godine napustio socijaliste i prešao u Pokret socijalista Aleksandra Vulina. U Skupštini opštine Lajkovac, koja ima 35 odbornika, najbrojniji su naprednjaci sa 13, demokrate imaju devet odbornika, socijalisti sedam, DSS ima pet, dok je jedan odbornik samostalan. 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 20 sati 11 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 22 sati 47 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara