Lajkovačka pruga (ilustracija) (foto: Branko Petrović)
Lajkovačka pruga (ilustracija) (foto: Branko Petrović)
08.03.2016, 08:03

Poništena privatizacija Radio "Pruge"

č: | fb:

Privatizacija lajkovačke Radio "Pruge" je poništena na zahtev opštinskog rukovodstva i to samo mesec dana nakon što je predsednik Opštine Lajkovac Živorad Bojičić dao "punu podršku novim vlasnicima“ i "obećao pomoć kroz projektno finansiranje“. Agencija za privatizaciju poništila je kupoprodajni ugovor sa novim vlasnikom lajkovačke radio stanice zbog nepoštovanja ugovornih obaveza.

Predsednik Opštine Lajkovac u izjavi za Radio "Patak" objašnjava da je poništenje privatizacije, tražila Opština Lajkovac, ali i zaposleni u toj medijskoj kući. "Novi vlasnik, kao i lica koja su sa njim potpisala predugovor o preuzimanju ’Pruge’, nisu ispoštovali obaveze iz kupoprodajnog ugovora. Nisu dostavljene bankarske garancije, nije zadržan određeni broj radnika, niti su isplaćivane obaveze prema zaposlenima", rekao je Bojičić.

Dodaje da postoje indicije da su novi vlasnici prodali deo opreme, koja nije bila predmet privatizacije, a koja je u vlasništvu Opštine Lajkovac, zbog čega je protiv njih podneta krivična prijava, a reagovao je i javni pravobranilac.

Novinari Radio "Pruge” obavestili su UNS da je, pored neispinjenih ugovornh obeveza, promenjena i programska šema tako da se "od 14 časova do 2 ujutru na radiju emituju SMS kvizovi koji ne idu preko računa". Radnici privatizovane Radio "Pruge" u dopisu UNS-u navode i da plate nisu primili od novembra prošle godine.

Na svom sajtu UNS je objavio da je Radio "Pruga" u oktobru prošle godine prodata za 1.200 evra Mirjani Krstić iz Obrenovca, ali se umesto nje u ulozi vlasnika pojavljuje Nebojša Krstić, njen muž. Iako je Mirjana Krstić još zvanična vlasnica, u radiju su se pojavljivali i Zoran Majdak i Goran Pejković koji su se predstavljali kao novi vlasnici Radio "Pruge", piše na sajtu UNS-a.

Zoran Majdak se u ovdašnjoj javnosti pominje i predstavlja kao suvlasnik Radio Valjeva, dok je Goran Pejković direktor valjevskog elektonskog medija, koji je takođe privatizovan u oktobru prošle godine. Prema tvrdnji zaposlenih nisu primili zarade od novembra prošle godine, a veći deo opreme je prodat.

 

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 2 sati 59 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 2 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 2 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...