Učionica gde je pao deo plafona (foto: www.mionica.rs)
Učionica gde je pao deo plafona (foto: www.mionica.rs)
23.03.2016, 15:28

Premijer Vučić sutra u Dučiću?

č: | fb:

Prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs, srpski premijer Aleksandar Vučić sutra bi trebalo da poseti mioničko selo Dučić i četvororazrednu školu, izdvojeno odeljenje OŠ Milan Rakić iz Mionice, u kojoj je u jednoj od učionica pao deo plafona, pa treba da počnu radovi na sanaciji.

Vest da je pao deo plafona u školi danas su objavili pojedini beogradski mediji, a predsednik Mioničke opštine Boban Janković, u razgovoru sa Kolubarske.rs, kaže kako je čitava priča preuveličana, te da su je oni demantovali.

„U jednoj od učionica pao je kvadrat i po plafona iako krov nije prokisivao. Niko od dece nije povređen (đaci u tom trenutku i nisu bili u učionici, prim. BV), a mi ćemo taj problem rešiti. Školska zgrada građena je pre 40 godina, krov je rekonstruisan u 2014, a da li je neko od odgovornih, koji su tada odlučivali, posao ugovorio sa lošim izvođačem radova na nadležnima ja da utvrde“, rekao nam je Janković.

Janković je dodao da će problem biti rešen za šta je danas dobio dodatna uveravanja iz Kancelarije za javna ulaganja Vlade Srbije, kojoj je projekat za sanaciju školske zgrade u Dučiću predat pre nekoliko meseci, a tek je sada došao na red. Uostalom, primetio je Janković, Dučičani ne mogu da se požale da im nisu rešavani problemi asvaltiranja puteva, vodosnabdevanja, boljeg snabdevanja strujom, telefonizacjom i uvođenjem kablovske TV.

„Deca iz Dučića i Todorin Dola neće ići u svoju školu dok radovi na zgradi ne budu okončani već će nastavu pohađati u najbližoj školskoj zgradi, u susednom selu Komanice. Na nastavu će ih voziti opštinski kombi, koji je namenski na raspolaganju đacima Mioničke opštine“, kaže Janković.

On nije potvrdio ali ni demantovao, naša saznanja da premijer Vučić sutra dolazi u Dučić, što tvrde roditelji đaka koji idu u seosku školu. Janković se nasmejao na naše ponovljeno pitanje i usput primetio kako niko od valjevskih portala i internet novina nije zabeležio Vučićev nedavni dolazak u selo Rajković i tamošnju školu.

Na našu tvrdnju da, voljom onih koji su odlučivali o tome, Kolubarske.rs nisu ni bile pozvane, Janković je kazao kako želi sradnju a ne rat sa medijima, pa je prihvatio naš predlog da on i njegovi saradnici budu ti, koji će ubuduće obaveštavati medije o onome šta se doagađa u Mionici i okolnim selima.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 3 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara