Andrija Živković  (foto: Branko Petrović)
Andrija Živković (foto: Branko Petrović)
22.05.2016, 18:27

Andrija Živković novi predsednik Lajkovca

č: | fb:

Novu vladajuću većinu u Lajkovcu čine naprednjaci i radikali, koji su postigli koalicioni sporazum i tako stavili tačku na višednevne spekulacije da naprednjaci neće vladati Lajkovcem.

Predsednik Opštine Lajkovac je profesor geografije Andrija Živković iz SNS-a, inače doskorašnji zamenik predsednika, dok je njegov zamenik dipl. ekonomista Nenad Džajević, takođe iz SNS-a, odlučili su odbornici vladajuće većine u lajkovačkom parlamentu koju čini 17 odbornika sa liste SNS-a i dva odbornika SRS-a, od 35 koliko broji skupštinski saziv.

Pre sednice na kojoj je izabrano opštinsko rukovodstvo i Opštinsko veće u kome je devet članova iz koalicije „Aleksandar Vučić–Srbija pobeđuje“ i dva člana Srpske radikalne stranke, održana je konstitutivna sednica Skupštine opštine Lajkovac na kojoj su verifikovani mandati 35 odbornika i izabrana zakonodavna vlast.

Živorad Bojičić

Živorad Bojičić (Foto: Branko Petrović)

Za predsednika Skupštine opštine Lajkovac izabran je diplomirani pravnik Živorad Bojičić iz koalicije „Aleksandar Vučić–Srbija pobeđuje“. Za Bojičića, dosadašnjeg predsednika Opštine, koji je bio član SPS-a sve do oktobra prošle godine kada je prešao u Vulinov Pokret socijalista, glasao je 21 odbornik od 24 koliko je bilo važećih listićau glasačkoj kutiji. Pretpostavlja se da je Bojičiću, pored odbornika vladajuće koalicije SNS i SRS, podršku dalo i dvoje socijalista.

Glas manje dobio je zamenik predsednika Skupštine opštine saobraćajni inženjer Predrag Mirković iz SNS-a, zaposlen u Direkciji za uređenje i izgradnju, svojevremeno je bio član DS, obavljao je i funkciju predsednika Skupštine, dok je za sekretara postavljen Goran Ilić, koji je to bio i u prethodnom sazivu.

Novi saziv SO Lajkovac

Novi saziv SO Lajkovac (Foto: Branko Petrović)

Prethodnih dana u Lajkovcu se spekulisalo da će opštinsku većinu formirati četiri liste sa ukupno 18 od 35 odborničkih mandata, koji su prema pisanju lokalnih medija čak i potpisale koalicioni sporazum o formiranju nove vlasti. Sporazum su potpisali Jagoš Lončar (SPS), Kosana Grčić (DS), Ranko Filipović (DSS u ime partiotskog bloka, DSS-Dveri-Ravnogorski pokret) i Rade Ranković (SRS). 

Međutim, kako saznajemo, odbornici SRS-a su se predomislili nakon razgovora Šešelj-Glišić i priklonili se naprednjacima, „ ne tražeći, niti očekujući, neke funkcije, jednostavno žele da pruže podršku sa dva odbornička mandata, koja su naprednjacima nephodna s obzirom na to da je lista „Aleksandar Vučić–Srbija pobeđuje“ na lokalnim izborima osvojila 17 od 35 odborničkih mandata.

U lajkovačkom parlementu u opoziciji su koalicija SPS-JS, DS i Patriotski blok (DSS-Dveri-Ravnogorski pokret).

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 33 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 17 sati 28 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...