Nemačkih interniraca
Nemačkih interniraca
27.05.2016, 16:17

Asfaltirane dve ulice

č: | fb:

U ubskom naselju „Svinjci“ završeno je asfaltiranje ulica Neimarska i Nemačkih interniraca, čiju je izgradnju sa 3,8 miliona dinara finasirala Elektroprivreda Srbije, dok je opština Ub snosila troškove pripremnih radova, koji su koštali oko pola miliona dinara. U pitanju su dve kraće ulice, dužine od po stotinak metara, širina novoizgradjenih  kolovoza je 5,6 metara, a obostranih ivičnjaka po 1,5 metara. Pre asfaltiranja, Komunalno javno preduzeće „Đunis“ i Direkcija za uredjenje i izgradnju Uba izveli su radove na rekonstrukciji vodovodne mreže i fekalne kanalizacije.

Meštani Neimarske i ulice Nemačkih interniraca prvi put ispred svojih kuća i dvorišta imaju asfalt u gradskom naselju koje je izgrađeno pre više od tri decenije, rekao je predsednik opštine Ub Darko Glišić prilikom obilaska završnih radova u „Svinjcima“.

„U ovom naselju je ostala neasfaltirana još samo Ustanička ulica, za koju smo obezbedili novac i koja će biti završena tokom leta. Meštani te tri ulice dugo su čekali na asfalt i konačno smo našli i sredstva i način da im pomognemo i rešimo problem. Kada završimo Ustaničku ulicu, „Svinjci“ će biti jedno lepo uređeno i kompletno infrastrukturno opremljeno naselje, kako to i dolikuje i kako je neophodno za bolje uslove života“, izjavio je Darko Glišić.

Ljubinka Nedić

Ljubinka Nedić

Ulice Neimarska i Nemačkih interniraca do nedavno su bile nasute tucanikom i, tokom kišnih perioda, teško prohodne i za automobile i za pešake, pa je Ljubinku Nedić obradovala drugačija slika.

„Mi smo u naselju kuću počeli da gradimo 1987. godine, a ima ih koji su i ranije nastanjeni.  Od tada do sada išli smo po barama i kamenju. Stalno smo nasipali ulice i deca pocepaše obuću trčeći i igrajući se po ovim kamenčićima. Sada smo najzad dobili asfalt, mnogo je drugačije i lepše, kao što i treba da izgleda. Sramota je što to nije i ranije urađeno, jedno gradsko naselje trebalo bi da ima makar asfaltirane ulice“,  rekla je meštanka Ljubinka Nedić.

Glišić sa meštanima Svinjaca

Glišić sa meštanima Svinjaca

Sem ovog naselja, u ovoj godini asfalt će dobiti još nekoliko gradskih ulica i desetak sela, najavio je predsednik ubske opštine. Prema Glišićevim rečima, bez obzira na to što su izbori prošli, u narednom periodu planirana su značajna infrastrukturna ulaganja.

„Već smo ugovorili toliko posla, da ćemo do kraja godine da radimo. Narednih dana biće nastavljena izgradnja započetog putnog pravca u Paljuvima, dok će tokom leta najmanje deset deonica seoskih puteva biti urađeno. Ministarstvo privrede odobrilo je i finansiraće naš projekat izgradnje ulice 30. juna, a mi smo predvideli  da uredimo još nekoliko gradskih ulica. Pored toga, imaćemo živu aktivnost po selima i po pitanju rekonstrukcije niskonaponske mreže i proširenja vodovodne mreže. Iako su izbori prošli, to ne znači da treba da prestanemo da radimo. Mi nastavlljamo da radimo ono što je naš posao i ispunićemo sve što smo obećali. To smo dokazali u prethodne četiri godine, a i građani su to prepoznali, tako da sada opravdavamo ukazano poverenje“, rekao je o planiranim investicijama u narednom periodu  predsednik opštine Ub Darko Glišić. 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 2 sati 51 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 3 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 2 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara