Nemanja Matić sa rukovodstvom opštine i kluba (foto: Milovan Milovanović)
Nemanja Matić sa rukovodstvom opštine i kluba (foto: Milovan Milovanović)
25.06.2016, 20:41

Nemanja Matić preuzeo ubsko Jedinstvo

č: | fb:

Fudbalski reprezentativac Srbije i as Čelzija Nemanja Matić preuzeo je rukovođenje ubskim FK Jedinstvo. To je učinio u dogovoru sa opštinskim rukovodstvom i nakon današnje redovne izborne Skupštine kluba, na kojoj je dosadašnji predsednik Radovan Puletić podneo ostavku, dok je na njegovo mesto postavljen Darko Matić.

Novi trener je Žarko Anđić, dosadašnji trener mlađih kategorija Jedinstva, njegov pomoćnik je Nikola Simeunović, kondicioni trener Dejan Mladenović, a trener golmana Radovan Đurđević. 

Na sastanku sa fudbalerima Jedinstva, održanim nakon Skupštine, Matić je rekao da će pripreme početi četvrtog jula, do kada će se definisati igrački kadar, pošto su u toku pregovori sa nekoliko kvalitetnih igrača. Kako je istakao, cilj je povratak u Srpku ligu, iz koje je Jedinstvo ove sezone ispalo. 

 

Današnji dan biće upisan zlatnim slovima u analima FK Jedinstvo, rekao je predsednik opštine Ub Darko Glišić nakon Skupštine kluba, na kojoj je brigu o jedinstvu preuzeo Nemanja Matić, inače rodom iz tamnavskog sela Vrelo.

„Mi smo danas ostvarili jednu veliku pobedu, rekao bih toliku da se možemo smatrati šampionima za prošlu sezonu, jer jedno veliko svetsko fudbalsko ime i neko ko uživa izuzetan renome je prihvatio da vodi Fudbalski klub Jedinstvo. Došao je sa svojim timom ljudi, rasteretio opštinu velike muke, jer verovatno bi u narednoj godini klub morao da se svede na potpuno amaterski način funkcionisanja. Opština je do sada stopostotno finansirala klub sa iznosima koji su dostizali do sto hiljada evra godišnje. Sada će naša obaveza biti oko 20 posto od te sume, ostatak će obezbediti Nemanja sa svojim timom i omogućiti da ovaj klub ponovo krene uzlaznom putanjom. Ja znam koliko je on cenjen i poštovan i koliko je tražen, a njegova odluka da uloži u svoju sredinu i u klub u kome je ponikao je nešto što nas je sve učinilo veoma, veoma ponosnima i srećnima. Da radost bude još veća, on je u svoj tim uzeo i drugo naše veliko ime, Ubljanina Radosava Raću Petrovića, takodje vrlo poznatog i omiljenog fudbalera koji trenutno nastupa za Sporting Lisabon", rekao je Glišić.

Dodao je da u prethodnom periodu Jedinstvo nije bilo najkorektnije prema njima, ali oni dodatno pokazuju svoju ljudsku veličinu i ulaganjem svog novca žele da omoguće ovom klubu da živi i da radi. "Kada posmatrate šire, to znači da će više novca ostati u opštinskoj kasi, a da će se klub vratiti u ruke u čijim i treba da bude, a to su sportisti. Veoma sam zahvalan Nemanji Matiću i njegovoj porodici na tome što su preuzeli ne mali teret obaveza i nadam se da će jednoga dana i sportski objekti Jedinstva preći u njegove, ili ruke njegovih saradnika“, izjavio je predsednik opštine Ub Darko Glišić.

 

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 20 sati 16 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 20 sati 16 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara