Nemanja Matić (foto: Iz privatnog albuma)
Nemanja Matić (foto: Iz privatnog albuma)
26.06.2016, 08:05

Želim da pomognem klubu da prevaziđe probleme

č: | fb:

Srpski reprezentativac i defanzivni vezista Čelzija Nemanja Matić, koji je  na sebe preuzeo obavezu da finansira ubski FK Jedinstvo, u prvoj izjavi za medije rekao je da se prihvatio te odgovornosti kako bi pomogao klubu da prevaziđe probleme koje ne može sam da reši.

Pored toga što se suočava sa ozbiljnim finansijskim teškoćama, Jedinstvo je nakon pet godina igranja u Srpskoj ligi Zapad, ove sezone ispalo u zonu Drina. Prema Matićevim rečima, cilj novog rukovodstva Jedinstva, koje je juče izabrano na Skupštini, jeste stabilizacija kluba i povratak u srpskoligaško društvo. U tome će dati svoj doprinos još jedan slavni ubski fudbaler, Radosav Raća Petrović, novoizabrani član Upravnog odbora, koji je svojevremeno, kao i Matić, bio član mlađih kategorija Jedinstva.

„U razgovoru sa predsednikom opštine Ub Darkom Glišićem shvatio sam da je Jedinstvu potrebna pomoć i da su mu potrebni ljudi koji zaista vole ovaj klub i koji su u njemu odrasli. Ja sam prihvatio da pomognem na sve moguće načune, a raduje me što je na to spreman i Raća Petrović, kao i Zoran Jolačić, koji je dugo godina bio kapiten kluba i jedan od mojih idola kada sam rastao na Ubu. Polako okupljamo ljude iz fudbala u ovom klubu i daćemo sve od sebe da uz njihovu i podršku svih drugih koji budu želeli da pomognu, unapredimo klub u svakom pogledu i za nekoliko godina iza sebe ostavimo nešto što će omogućiti i našoj deci da napreduju“, rekao je Matić.

  

Jedinstvo je u nezavidnoj poziciji, u zoni Drina, što je ispod renomea kluba, konstatuje Nemanja. On smatra da Jedinstvo zaslužuje da bude, ako ne u Prvoj ligi  Srbije, onda bar u prve tri, četiri ekipe u Srpskoj ligi Zapad.

„Sada je najbitnije da igračima obzbedimo uslove za normalan rad, kao i omladinskoj školi fudbala, a to znači da im ne fale lopte i druge rekvizite. Mislim da je to najmanje što možemo da uradimo za decu, što će doprineti njihovom bržem napredovanju. Omladinska škola je prioritet, jer poslednjih godina klub se finansirao i od novca koji je dobijao od transfera igrača,   izmedju ostalog od Raćinog, mog i nekolicine drugih fudbalera. Zbog toga ćemo dosta ulagati u svoju decu, jer sutra Jedinstvo treba da ima i neke koristi od njih, ali da bismo imali koristi, moramo nešto i da uložimo“, rekao je Nemanja Matić o budućim ciljevima i prioritetima Jedinstva.

U planu je, prema njegovim rečima, i uredjenje stadiona FK Jedinstvo, koji će, u sardanji sa ubskom opštinom, biti renoviran 

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 2 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...